fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Polovni BMW serija 5 (F10) – vodič za kupca

Ovaj automobil izaziva dve ekstremne emocije: istovremeno izaziva želju za njegovim posedovanjem i užasava potencijalnom stopom kvarova komplikovane elektronike. Odaberemo li pravu verziju motora, nećemo pogrešiti. Evo mišljenja o polovnom BMW-u serije 5 F10.

blank
Foto: automobili.ba

Iako je naslednik (G30 / 31) predstavljen 2017., sa BMW-om serije 5 (F10) vreme se izuzetno dobro nosi. To je dugačak i širok automobil sa impresivnim međuosovinskim rastojanjem (297 cm), ali baš i nije pogodan za udoban prevoz cele grupe ljudi. Za BMW ova generacija serije 5 predstavlja širok raspon verzija motora, karoserije i opreme. Zapravo, na tržištu ne postoje dve identično konfigurisane verzije: to je uglavnom rezultat individualne nadogradnje njihovih automobila od strane prvih vlasnika. Osim limuzine (F10) i karavana (F11), BMW je kupcima ponudio funkcionalnu seriju 5 GT (F07) sa dve vrste pristupa prtljažniku, ali nije čest posetilac oglasa.

BMW F10 nekad je predstavljao oduševljene, a danas plaši stepenom tehničkog napretka. Zaista, elektronika može pokvariti osećaj zadovoljstva u korišćenju ovog automobila. Barem je dobro što ćemo pri odabiru pravog motora biti “mirni” od mehaničara. U ovom tekstubjasnićemo koje verzije polovnog BMW -a serije 5 (F10) najbolje odbaciti i koje vredi razmotriti.

Komandna tabla

Kokpit je suština besmrtnog BMW klasika. Uprkos relativno niskom položaju za upravljačem, koji vas potiče na brzu vožnju, ovde je luksuzniji nego sportski. Središnja konzola nežno usmerena prema vozaču, ekran multimedijskog sistema u gornjem delu (bile su dve veličine) i udoban iDrive kontroler već su standard za BMW. Ekran se, osim parametara automobila, može koristiti i za prikaz statusa vozila iz dijagnostičkog izbornika. Često postoje “petice” sa 8-stepenim automatskim menjačem koji vam omogućuje menjanje stepena prenosa pomoću “klackalica” iza upravljača.

Enterijer

Iako nema zamerki na kvalitetu ugradnje armaturne ploče, na trajnost nekih presvlaka – ima. Postojale su polukožne i potpuno kožne varijante nekoliko boja, uključujući čak i naranžastu. Potpuna “elektrika” sedišta nije neuobičajena. Sedišta su niža od Audija A6 i Mercedesa E-klase . Zadnja – dobro, ali pod uslovom da tamo putuju dve osobe. Treći je blokiran srednjim tunelom. Svaka karoserijska verzija BMW-a serije 5 (F10) odnće više od 500 litara “kofera i torbi” u prtljažnik, Touring (karavan) 560/1670 l. Zanimljiva je činjenica alternativni pristup prtljažniku. U karavanima se može nagnuti samo zadnje staklo, a u liftback-u (GT) – dno poklopca, kao u limuzini.

Benzinski motori

Benzinski F10 označeni su od 520i do 550i, ne računajući M5 i njegove varijante. Svi su opremljeni direktnim ubrizgavanjem goriva. Samo jedan motor ima 4 cilindra – ovo je “dvolitarski” sa 184 KS (520i) i 245 KS (s turbom; 528i iz 2011.). Motori R6 se malo razlikuju po kapacitetu. 523i i 528i (do 2011.) / 530i imaju 2.996 ccm, a 535i od 306 KS 2.979 ccm. Posledni se nudio tokom celog proizvodnog perioda F10 generacije i na temelju njega stvorena je serija 5 Active Hybrid (340 KS), koju treba tretirati samo kao zanimljivost. 550i već pokreće 4,4-litreni V8 motor koji proizvodi 408/450 KS (restilizovan). Isti motor koristi i BMW M5 ali mu je snaga povećana na 560, 575 (M5 Competition) i 600 KS (M5 “30 Jahre M5”). Motori su kombinovani sa 6-stepenim ručnim ili 8-stepenim automatikom (M5 ima 7 brzina).

Dizel motori

Dizel spada u dve kategorije: 2-litreni R4 i 3-litreni R6. Prvi od njih se najčešće oglašava. Zvali su se 518d (najslabiji, 143/150 KS, pojavio se nakon faceliftinga), 520d i 525d (s biturbom). Napomena: do 2011. oznaka 525d odnosila se na motor 3.0 R6 u osnovnoj verziji (204 KS). Već u modelu 520d možete računati na dobre performanse, ali ipak vam savetujemo da potrošite više vremena na pronalaženje urednog “3 -litrenog” – to je već dugo jedan od najboljih BMW-ovih motora. Verzija sa jednim turbopunjačem ima 245/258 KS (530d) , dvostruka – 299/313 KS (535d), trostruka – 381 KS (M550d). Iz iskustva znamo da je bolje ostati na 530d. Ovo je optimalna opcija ako uzmemo u obzir performanse, potrošnju goriva i troškove održavanja.

Stopa kvarova, tipične greške

Nema ništa što bi pošlo po zlu u modernom automobilu visoke klase sa desetogodišnjim iskustvom na tržištu. Počećemo sa motorima. Nemamo dobre vesti za ljubitelje najjeftinijeg pogona serije 5 – benzinski motori nisu pogodni za naknadno instaliranje plinskih insatalacija, a dvolitarski dizeli (N47) imaju problema sa nestabilnim pogonskim lancem. Zamena je teška zbog lokacije sa strane menjača. Takođe se treba pripremiti za potrebu regeneracije / zamene turbopunjača (sa kilometražom većom od 200.000 km).

Bolesti polovne Serije 5 (F10) tu ne prestaju. Pogon xDrive nije toliko kvalitetan kao quattro u Audiju. Definitivno mu ne pogoduje odlaganje zamene ulja u prenosniku i dugotrajna vožnja sa neravnomernim pritiskom u gumama. Neki automobili pate od problema povlačenja udesno i to ne mora biti posledica neefikasne popravke nakon nesreće. Uglavnom se to odnosi na BMW-ove sa integrisanim aktivnim upravljanjem – rešenje je podesiti sistem. Napredna elektronika “proždire” električnu energiju iz akumulatora i voli “živeti svoj život”. Korisnike posebno živcira opcijski sistem otvaranja vrata bez ključa, koji otvara ili zaključava brave bez ikakvog razloga. Osim toga, postoje kvarovi u kondenzatoru klima uređaja.

Delovi i njihova dostupnost

Verojatno se niko neće iznenaditi da su originalni delovi za ovaj model vrlo skupi. Ništa drugačije nije ni u slučaju rezervnih kojih na tržištu nema previše. U osnovi je lako nabaviti sve potrošne delove vešanja i kočionog sistema.

Visoke cene delova + mlad automobil = veliki rizik od krađe. Nedostatak kasko osiguranja od krađe BMW -a F10 / F11 može biti veoma skupa greška. Samo uzmite u obzir da će auto kasko osiguranje bit prilično skupo.

Stanje na tržištu

Relativno je mala tržišna ponuda automobila sa brojem cilindara većim od 4. Ogromna je prednost dizelaša, naravno dvolitarskih. Cene najjeftinijih automobila iz prve godine proizvodnje pale su na 7,500 eura, ali bolje je uzeti u obzir automobile za 10 hiljada eura i skuplje. Za seriju 5 nakon faceliftinga obično trebate uduplati ovaj iznos. Veoma je teško pronaći BMW F10 sa kilometražom manjom od 100.000. kilometara.

Zaključak

Iako to neće biti lak (i ​​jeftin) zadatak, vredi potrošiti više vremena na traženje BMW-a F10 sa 6-cilindričnim motorom, po mogućnosti dizelskim. Tržište je preplavljeno “2-litrenim” motorima, ali oni ne odgovaraju sportskom karakteru serije 5. Potražimo najjednostavnije moguće verzije, dakle bez xDrive. Ako želite kupiti takav automobil prepun elektronike, morate unapred ostaviti pozamašan iznos kako biste ga doveli u red.

Izvor: automobili.ba