fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Polovna Toyota RAV4 (2013-2018) – vodič za kupca

U nedavno objavljenom “Waht Car?” istraživanju Toyota RAV4 je uz Hondu CR-V bio najbolje ocenjeni model sa kojim korisnici nemaju problema, piše automobili.ba.

blank
Foto; automobili.ba

Polovna Toyota RAV4 – osnovne informacije

Godine: od 2013. do 2018. (facelift od 2015.)
Tržišna cena: od 10,000 EURO – Mobile.de
Stopa kvara: niska
Operativni troškovi: niski
Verzija karoserije: SUV
Zapremina prtljažnika: 547 l

Benzinski motori:

  • 2,0 – 152 KS
  • 2,5 – 180 KM (američka verzija)
  • 2,5 hibrid – 197 KS (hibridna verzija)

Dizel motori:

  • 2,0 D-4D – 124 i 143 KS
  • 2,2 D-4D – 150 KS

Toyota RAV4 četvrte generacije, vođena uspehom prethodne tri, na tržište je ušla sa osveženim stajlingom i dobrom pripremom za borbu sa konkurencijom. Automobil je vrlo prostran, udoban, dobro izrađen i izgleda moderno, čak i danas. Međutim, glavna prednost nove generacije nakon face liftinga bio je hibridni pogon, koji je postajao sve popularniji, takođe u Evropi. Toyota je, međutim, pažljivo pristupila tematici i ostavila dizele u ponudi.

Ovde govorimo o dizel motorima koji su u prethodnim generacijama patili zbog skupih kvarova. Čak se može reći da je Toyota jedno vreme izgubila dobar glas zbog D-4D motora, koji su sami po sebi dobri, ali u odnosu na reputaciju marke prosečni.

Međutim, zanimljivo postaje sa dizelašima u modelu RAV4, koji se proizvodio od 2013 godine. Za osveženu verziju su to bili Toyotini motori zapremine 2,0 i 2,2 litra, koji su poboljšani u odnosu na prethodnu generaciju i na njih nema većih zamerki kada se pravilno servisiraju.

Od 2016. godine na tržište je ušao 2.0 D-4D motor sa 143 KS proizvođača … BMW . Ovo je poznati motor N47, koji nema najbolje ocene, ali u BMW automobilima. O RAV4 uopšte nismo pronašli mišljenja korisnika.

Problem je što je takav automobil retko ko kupio, jer je dolazio samo sa pogonom na prednju osovinu i ručnim menjačem. Kao da je japanska marka od 2016. želela poručiti kupcima “ako želite dizel, evo ga, ali radije odaberite hibrid”.

Od tog trenutka kupci Toyote masovno su počeli kupovati benzince, uključujući hibride. Tada nije bilo logičnog argumenta za dizel, osim moguće naklonosti dizel gorivu. Inače, izbor benzinca je ispravan. Motor 2,0 Valvematic je savršen za grad i kratke udaljenosti. Ne troši puno, oko 8,5 l / 100 km), ali se praktično ne kvari. Potpuno je oslobođen bilo kakvih nedostataka. Čak se i automatski menjač MultiDrive S, uparen sa ovom jedinicom, dobro nosi sa velikom kilometražom, iako je ručni naravno sigurniji izbor. Dodatni plus, je činjenica da automobil sa ovim motorom gotovo uvek dolazi sa pogonom na sva četiri točka.

Dobra alternativa ovom motoru je dinamični 2.5 motor, koji je ugrađen u američku verziju. 180 KS snage omogućuje vam ubrzanje do 100 km/h za oko 9,5 sekundi. Ovaj dizajn radi sa klasičnim 6-stepenim automatikom i – pažnja – as pogonom na prednje točkove. Opcija je bila 4WD, ali vredi paziti na primerak koji kupujete, kako se zimi ne biste razočarali. To je nesumnjivo najbolja konfiguracija ovog modela, iako retka.

Možete sigurno kupiti hibridnu verziju, iako u poređenju sa novom Toyota RAV4 ne možete očekivati ​​tako malu potrošnju goriva i dobru dinamiku vožnje. Važno je da je pogon gotovo bez grešaka i još ekonomičniji od tradicionalnih benzinskih motora. Prema izveštajima koje smo pronašli, prosečna potrošnja goriva je 7,7 l / 100 km.

Gotovo sva područja Toyote RAV4 vrlo su uglancana. Naravno, korisnici dizela ponekad se moraju pobrinuti za DPF filter ili zamenu dvodelnog (plivajućeg) zamajca pri većoj kilometraži. Ako je reč o novijem motoru od BMW-a, zamena razvodnog lanca nije toliko problematična kao kod automobila sa uzdužno postavljenim motorom.

Vešanje ima visoku trajnost, a šasija i karoserija otporni su na koroziju. Elektrika nažalost nije toliko stabilna kao što priliči Japancima.

Uobičajene greške:

  • Tipični kvarovi na dizelu, ali sporadični
  • Električne smetnje (vrata prtljažnika ne rade, greške, smrzavanje zvuka…)
  • Ručni menjač male preciznosti (ponekad je potrebno podešavanje)

Šta tražiti:

Benzin i hibridne verzije.

Šta treba izbegavati:

Dizel ako nije pod moranjem.

Izvor: automobili.ba