fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Polovna Opel Astra G, H, J- Dobar izbor, ali neke verzije su zamka!

Jedan od najpopularnijih kompaktnih automobila na tržištu polovnjaka u svakom cenovnom rangu je Opel Astra. Direktni konkurent VW Golfu i Ford Focusu, uverava jednostavnošću, niskim cenama rezervnih delova, trajnošću i velikom popularnošću, što garantuje dobar kvalitet. Proveravamo dobre i loše strane tri generacije Astre, piše portal automobili.ba.

blank
Foto: automobili.ba

Opel Astra G – mišljenja, kvarovi, najbolje verzije

Danas se druga generacija Astre smatra automobilom (ako je u funkciji) za prelazak od tačke A do tačke B. Zaista, za samo nekoliko hiljada eura lako možemo kupiti dobro očuvan primerak koji će trajati nekoliko godina. Kupovali su se hatchback sa troja i petora vrata, korisni karavan, kupe, limuzina i kabriolet. Karoserija se, nažalost, bori sa problemom korozije. Problem sa rđanjem rešava se kupovinom primerka koji je bio garažiran i koji se redovno održavao.

Enterijer je tipičan za 90-te jednostavnog oblika i pun plastike koja škripi u vožnji. Pokazalo se da su tekstilni materijali izdržljivi i lako se čiste. Astra nudi dovoljno prostora za četiri osobe. Automobil nudi puno prostora u unutrašnjosti i prtljažniku – od 480 do 1.500 litara. Lista dodatnih opcija uključuje, između ostalih: klima uređaj, delimično kožne presvlake, fabrički radio sa CD-om i ABS. Međutim, možemo sresti i modele sa ručicama za otvaranje bočnih stakala.

Nakon mnogo godina, najsigurnija investicija ispadaju jednostavni benzinski motori iz EcoTec porodice, koji savršeno rade sa LPG instalacijama. Možemo birati između 1,2 65-75 KS; 1,4 90 KS; 1,6 75-105 KS; 1,8 116-125 KS i 2,0 136-160 KS. Vrhunska varijanta 2.0 Turbo razvija 170-200 KS i izuzetno je retka. Zbog ekstremnog trošenja tokom godina, kod dizel verzija očekujte značajna ulaganja da bi motor doveli u ispravno stanje.

Ako razmišljamo o kupovini Astre G, iznos od 500-750 eura omogućiće nam kupovinu automobila od početka proizvodnje. Za 2.5000 eura naći ćemo automobile u puno boljem stanju. Dizel motori čine više od 50 posto ponude.

Opel Astra H – mišljenja, kvarovi, najbolje verzije

Treća generacija Astre nudila se u Evropi od 2004. do 2014. godine kao limuzina, karavan, kabriolet sa tvrdim krovom, kao hatchback sa troja i petora vrata. Ovaj put je kvalitet antikorozivne zaštite značajno poboljšan. Mnogo je lakše pronaći primerak bez korozije, iako se ona može pojaviti na pragovima i rubovima vrata. Postoje modeli sa 18-inčnim aluminijskim felgama i upravljanim bi-ksenonskim farovima.

Unutrašnjost je u skladu sa standardima C segmenta, pružajući dovoljno prostora za četiri odrasle osobe. Naravno, osim varijante bez krova i hatchbacka sa troja vrata. Materijali za presvlake su trajni i lako se čiste. Plastika je prosečnog kvaliteta. Godinama kasnije, dogodi se da zaškripe. Lista dodatne opreme uključuje, između ostalih, automatski klima uređaj, krovni otvor, kožne presvlake, navigaciju, putni računar i niz osnovnih sigurnosnih sistema.

Ovaj put, je Opel takođe pružio ogroman izbor motora. Benzinski motori uključuju 1,4 75-90 KS; 1,6 105-115 KS; 1,8 125-140 KS; 1,6 Turbo 180 KS i 2,0 Turbo 170-240 KS. Svaki se predlog smatra trajnim i pouzdanim. Uslov za dugotrajan rad bez problema je česta promena ulja.

Ljubitelji dizel motora mogu se odlučiti za motore koje su razvili Fiatovi inženjeri. Reč je o 1.3 CDTI i 1.9 CDTI sa 90 i 100-150 KS. Italijanski motori pružaju dobre performanse i malu potrošnju goriva. Imaju problema samo sa EGR ventilom i vrtložnim poklopcem u usisnom razvodniku.

Najjeftiniji modeli Astre III dostupni su za manje od 2.500 eura. To su, međutim, istrošeni primerci sa početka proizvodnje koji zahtevaju dodatno finansiranje. Za razuman model trebate potrošiti najmanje 3.200 eura. Za dobro opremljeni dizel dovoljno je 4.000 eura. Nekoliko hiljada više treba potrošiti na retke verzije – OPC ili kabriolet.

Opel Astra J – mišljenja, kvarovi, najbolje verzije

Astra je sa nama od početka 90-ih godina. Postala je trajni i prepoznatljivi automobil na našem tržištu, premda je primerke iz prve generacije uglavnom proždirala korozija. Četvrta generacija Opela proizvodila se od 2009. do 2020. Kupci su mogli birati između agresivno nacrtanog hatchback-a s troja vrata, hatchback-a sa petora vrata, limuzine i funkcionalnog karavana. Ovaj put je zaštita od korozije napokon na pristojnom nivou. Najveći problem modela je masa praznog vozila, koja uveliko premašuje standarde klase, što nije ravnodušno prema lakoći vožnje ili potrošnji goriva. Plus za lepu opremu u obliku ksenonskih prednjih svetala sa funkcijom svetla u krivinama, 18-inčnim felgama ili zatamnjenim bočnim staklima – standardna oprema.

U unutrašnjost se mogu smestiti četiri odrasle osobe sa značajnim prtljagom. Od opreme sadrži dvozonsku automatsku klimu, krovni otvor, ortopedska AGR sedišta sa podešavanjem dužine sedišta, kožne presvlake, navigaciju, aktivni tempomat, kvalitetan zvučni sistem i brojne sisteme za podršku vozaču, pa čak i sistem koji prepoznaje znakove naputu. Važno je da se kvalitet upotrebljene plastike znatno poboljšao. Prtljažnik hatchbacka ima 370-1235 litara, a karavan 500-1550 litara.

Među benzinskim motorima mehaničari preporučuju 1,4 100 KS; 1,6 115 KS; 1,8 140 KS; 1,4 Turbo 120-140 KS; 1,6 Turbo 180 KS i 2,0 Turbo 200-280 KS. Fabrički ugrađene verzije sa plinskim instalacijama zaslužuju posebnu pažnju.

Za ljubitelje dizel motora pripremljena je preslaba ponuda iz Fiatovih proizvodnih pogona: 1.3 CDTI sa 95 KS. Motor koji su razvili Isuzu – 1.7 CDTI 110-125 KS i Fiat 2.0 CDTI 160-165 KS – radi puno bolje. Svaki motor koristi direktno ubrizgavanje goriva. Samo najsnažniji od njih imaju promenljivu geometriju lopatica. Nažalost, profinjeni motori zbog velike težine automobila ne mogu postići malu potrošnju goriva, poput konkurenata. Na kraju proizvodnje počeo se instalirati 1.6 CDTI. Većina motora ima prilično izdržljiv filter za čestice dizela.

Ponuda Astre na tržišt polovnjaka je ogromna. U prvim godinama proizvodnje paralelno su se nudile treća i četvrta generacija. Puno je bolje gledati modernije varijante. Cene Astre se kreću od 4.500 eura, ali preporučujemo da na kupovinu potrošite najmanje 7.500 eura. Tada imamo garanciju dobre opreme i manje pređenih kilometara.

Da li je Astra dobar izbor?

Bez obzira na odabranu generaciju, kupovina Opel Astre sigurna je odluka. Velika ponuda polovnih automobila olakšava pronalazak dobrog automobila. Benzinci su izdržljivi, ali zahtevaju češću promenu remena i redovne provere nivoa motornog ulja. U slučaju dizelaša, moramo se setiti svih problema sa ovim motorma: osetljivog turbopunjača, dvodelnog (plivajućeg) zamajca ili dizelskog filtera za čestice.

Izvor: Automobili.ba