fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Policija zaustavila kolonu i zaplenila skupe automobile (VIDEO)

Nesvakidašnja scena nam dolazi iz Indije gde su policajci zaustavili kolonu i zaplenjivali automobile.

blank
Foto: Mercedes

Porezi su neophodno zlo, a neki misle da ih mogu zaobići.

Vlasnici skupih automobila u Indiji nedavno su to iskusili na svojoj koži. Kako prenosi India Today, grupa vlasnika luksuznih i super sportskih automobila organizovala je okupljanje povodom Dana nezavisnosti.

I dok su se oni najbolje zabavljali, nedaleko od aerodroma Rajiv Gandhi u Hiderabadu došlo je do preokreta.

Policija je zaustavila 15 automobila, od kojih je 11 zaplenjeno. Razlog je neplaćanje poreza u državi Telangana. Naime, automobili su registrovani u drugim državama u kojima je porez niži za 14%, a zatim su isporučeni u Telangan u kojem vlasnici žive.

Policija je mesecima pratila i beležila kretanje vlasnika iz porodica političara i industrijalaca, a zatim je odlučila da ih presretne ove nedelje dok su bili zajedno. To su ljudi u dobi od 25 do 35 godina, a zaplenjeni su i superautomobili kao što su Lamborghini Huracan, Maserati GranTurismo, Ferrari i naravno Rolls-Royce.

Kako stvari stoje, vozila će im biti vraćena nakon isplate preostalih dugova uvećanih za iznos kazne. Takođe, tokom šestomesečnog nadzora utvrđeno je da su vozači određenih vozila izvršili niz saobraćajnih prekršaja.

Izvor: B92.net