fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Policija ga uhvatila zbog brzine, a on tvrdio da je vozio još brže

Da nekim vozačima ne bi bilo loše porazgovarati s psihologom, manje-više svi smo svesni. Evo jednog dobrog primera… Prošlog vikenda je uhapšen 26-godišnji Poljak nakon što je velikom brzinom preticao policijski automobil na holandskom autoputu A16. Kada su mu policajci predočili da je vozio brzinom od 173 km/h, rekao je da je vozio puno brže.

blank
Foto: autoblog.rs

Policajci su krenuli u poteru ne samo zato što ih je prestigao brzinom od 173 km/h, već i zato što automobil više nije imao registraciju od marta 2021. Vozač je izjavio da je vozio 189 km/h i tvrdio da bi njegov automobil mogao da ide puno brže, prenosi Revija HAK. Policajcima je zatim pokazao snimak na kome automobil vozi 220 km/h. Ipak, budući da policija nije mogla da utvrdi da li je zaista baš on vozio tom brzinom sa snimka i da je upravo on bio vozač, nije dobio kaznu za taj prekršaj.

Ali zato se ispostavilo da poljski vozač nije imao vozačku dozvolu. Takođe nije mogao da se identifikuje a pokazalo se da je i pod uticajem opijata. Zbog svega navedenog vozač je dobio kaznu zbog prebrze vožnje, vožnje bez dozvole, vožnje automobila bez važeće registracije i vožnje pod uticajem opijata i alkohola.

Izvor: Revijahak.hr