fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Policajci nisu mogli da veruju šta vozi na krovu Forda

Policijska patrola je ostala u čudu kada je primila poziv zabrinutih vozača o onome što su videli na putu. Ubrzo su poslali patrolu i zaustavili Focusa u blizini Trnave, pedesetak kilometara severno od Bratislave.

blank
Foto: Policia SR/Facebook

Kako piše Index.hr, Fordov kompakt prve generacije imao je ogroman teret na krovu, koji višestruko prelazi dozvoljenih 50 kg. A o voluminoznosti i načinu pričvršćenja da i ne govorimo. Naime, vozač je na krov Forda stavio drugi auto. Verovali ili ne, Fordić je prevozio Peugeot 206 CC na svom krovu. Prema službenom izveštaju, u automobilu je bilo pet osoba, a vozač je kažnjen oduzimanjem vozačke dozvole. Vlasnik je izjavio da su Peugeota kupili nedavno i vozili ga kući, a pritom nije imao opravdanja za jadno stanje Forda po pitanju korozije, retrovizora učvršćenih lepljivom trakom i sl. Zato ne čudi da je Ford isključen iz saobraćaja i da su mu skinute tablice.

Što se 206-ice tiče, ona je očigledno pretrpela havariju, a nedostaju i brojni delovi. Sve u svemu, sreća je da vozač Forda nije morao da naglo zakoči ili skrene jer bi sigurno izgubio teret i uz materijalnu štetu bi doveo u opasnost druge učesnike u saobraćaju.

Izvor: Index.hr