fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Pogledajte kako od 0 do 300 km/h ubrzava BMW M8 Competition (VIDEO)

Rezultat merenja na nemačkoj stazi Nürburgring Nordschleife potvrdio je plemenit pedigre trenutno najsnažnijeg i najskupljeg BMW-ovog automobila.

blank
Foto: Zero2Turbo

Iskusan trkač i dugogodišnji testni vozač nemačkog magazina Sport Auto, Christian Gebhardt, na nemačkoj stazi Nürburgring Nordschleife ovaj put probao je potencijal Coupé modela M8 Competition koji je u ovom trenutku najsnažniji i najskuplji automobil u ponudi bavarske automobilske kompanije.

Gebhardt je kroz čuveni „zeleni pakao“ prošao za sedam minuta i 32 sekunde, a standardni M8 Competition time je na najbolji način pokazao da uspesi njegove trkačke verzije (M8 GTE) na stazama širom sveta, među kojima su i dve pobede na trci 24 sata Daytone, nisu splet sretnih okolnosti.

Nakon merenja Gebhardt je posebno pohvalio besprekornu mirnoću i izbalansiranost BMW-ovog GT Coupéa na delovima staze koji nose nazive Flugplatz i Karussell, a za odličnu ostvarenu brzinu u sporim krivinama  glavni „krivac“ je adaptivni pogon preko obe osovine.

Rezultat koji M8 Competition svrstava među najbrže BMW-ove automobile koji su mereni na Nürburgringu svakako je pomogao i 4,4-litarski V8 biturbo motor čijih je 625 „konja“ odlično „gutalo“ dugi uspon prema delu staze sa najvećom nadmorskom visinom.

Ako se u BMW-u odluče na sopstveni pokušaj ostvarenja vremena na Nürburgringu sa kojim poslovično idu optimalni vremenski uslovi i neki od trkača fabričkog tima, verujemo da konačan rezultat modela M8 Competition može biti još bolji.