fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Pogledajte kako je vozač Tesle spasio vozača u zapaljenom BMW-u (VIDEO)

Statistike pokazuju da je veća verovatnoća da će požar izbiti na vozilu pogonjenom benzinom nego na onom koje ima električni pogon.

blank
Foto: Screenshot YouTube

Kako piše Index.hr, zvanični podaci iz Tesle za period od 2012. do 2020. godine kažu da se kod Teslinih automobila desi požar svakih 330 miliona kilometara, dok podaci Nacionalnog udruženja za zaštitu od požara (NFPA) pri ministarstvu saobraćaja kažu da do požara u vozilu dođe na svakih 30 miliona kilometara. Način gašenja automobila u požaru i opasnost od izbijanja vatre su već drugi par rukava.

Sve rečeno na svojoj koži je iskusio vozač Tesle Model Y. Video je da se zadimilo iz BMW-a i pomislio da se radi o još jednom pripadniku tzv. rolling coal pokreta koji namerno prerade auto da više dimi. Međutim, ubrzo se pojavila vatra iz poda vozila, koju vozač BMW-a nije primetio. Vozač Tesle se odmah zaleteo do BMW-a te mu sirenom signalizovao da je u opasnosti. Sustigavši ga, uspeo je da mu kaže: „Vaš auto se zapalio!“

Vozač BMW-a se odmah zaustavio i u poslednjem trenutku napustio vozilo. Plamen je ubrzo progutao celi BMW, a Teslina kamera je sve snimila.

Izvor: Index.hr