fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Pet saveta da što brže prodate automobil

Prodaja automobila može da bude veoma naporna i stresna. Zbog toga, mnogi od vas pristaju na mnogo nižu cenu od one realne, i prodaju svoj automobil rođaku, poznaniku ili kolegi sa posla. Najbolje je ipak da prodajete automobil sami, jer kupci pre svega vole da kupe vozilo od poznatog vlasnika, a uspećete i da dobijete sasvim sigurno više novca. U nastavku teksta pročitajte PET saveta kako da što brže prodate automobil.

Pripremite auto za prodaju, za početak detaljno ga operite

Pripremiti auto za prodaju. Naročito vodite računa ako ste imali kućnog ljubimca i njega vozili ili se u vozilu pušill, a to rešava dubinsko pranje. Oprati auto, očistiti unutrašnjost, skloniti nepotrebne stvari, posebno iz gepeka.

Obavestite i okolinu o prodaji

Nije dovoljno samo postaviti oglas već obavezno obavestite vašu okolinu o prodaji automobila. Nikad se ne zna, možda se baš nekom iz vašeg okruženja sviđa vaš automobil i možete lako da se dogovorite, na obostrano zadovoljstvo. Prepruka je često jedan od bržih vidova prodaje.

blank
Foto: The Conversation

Budite realni kad određujete cenu

Pre nego odredite cenu, posetite sajtove za prodaju polovnih automobila. Jedan od najposećenijih je mojauto.rs. Odredite cenu u odnosu na stanje na tržištu konkretnog modela i marke (treba uzeti u obzir stanje automobila, godište, opremu, kilometražu…). Potrebno je biti što realniji prilikom određivanja cene. Imajte u vidu da nemate nerealna očekivanja iako recimo vaš automobil ima izvanrednu opremu to je samo plus, ali ne i opredeljujući faktor da cena bude viša. Cena može da bude viša samo u slučaju da je automobil manje prešao.

Probna vožnja

Budite spremni da možete da ustupite automobil na kraću vožnju pod uslovom da je potencijalni kupac zaintereosovan.

blank
Foto: Smartplix

Dokumentujte računima, servisnom knjižicom

Sve što je u odrađeno od servisa i od održavanja automobila dokumentujte računima, kao i uredno popunjenom servisnom knjižicom.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *