fbpx

Zanimljivosti o automobilima

PET potcenjenih polovnih automobila- možete ih kupiti po povoljnoj ceni

Znate li za ove automobile? Činjenica je da nikada nisu napravili vrtoglavu karijeru, ali retrospektivno gledajući su se pokazali puno boljima od mišljenja koja kruže o njima. Danas su ovi automobili na tržištu polovnih jeftiniji od popularnih konkurenata, ali u mnogim slučajevima nisu lošiji od njih. Evo pet polovnih automobila koje možete kupiti po povoljnoj ceni.

blank

Besprekorno mišljenje o marki, nedostaci u kvalitetu na početku proizvodnje, previsoka cena ili premali prestiž … su razlozi zbog kojih automobili iz naše liste nisu postigli uspeh (bili su različiti). Kad su bili novi, za njih niko nije stajao u redovima, piše portal automobili.ba.

1. Alfa Romeo 159

Alfa Romeo ima obožavatelje koji se trude ali i veliku skupinu onih koji se redovno podsmehuju ovoj marki i uzimaju je kao predmet zafrkancije. Mora se ipak priznati da ova marka već dugi niz godina radi na svojoj reputaciji, praveći neobične, ali vrlo brze automobile. Nažalost, lepa Alfa Romeo 159 nije se mogla nositi sa brojnim problemima. Svi su je voleli i još je uvek vole, ali većina vozača je zaobilazi u širokim luku zbog straha od kvarova. Danas cena Alfe Romeo 159 sa euro 5 normom izduvnih gasova u Nemačkoj kreće od 6000 eura što je za ovakav automobil simboličan iznos. Retrospektivno, ispada da iako 159 nije savršena, po kvarovima se ne ističe u odnosu na konkurenciju. A u slučaju dizelskih verzija, može se reći da ima manje problema nego konkurencija. Preporučujemo motore JTDm: 1.9 (150 KS), 2.0 (136 i 170 KS) i petcilindrični 2.4 (200 i 210 KS). Benzinci 1,7 TBi.

2. Renault Laguna III

Renault je predstavljajući treću generaciju Lagune, krenuo i sa uveravanjem kupaca u kvalitet ovih vozila, jer je po svim parametrima ova limuzina bila znatno rafiniranija od svoje prethodnice. Mišljenja su bila podeljena i malo im je ljudi poverovalo, jer takva uverenja čujemo prilikom svakog predstavljanja. Međutim, ako se malo bolje raspitamo o ovom automobilu, ipak možemo zaključiti da Renaultovi šefovi ipak nisu šupljirali. Laguna III je zaista čvrst, a istovremeno prostran i udoban automobil. Sve dok vas njegov izgled ne obeshrabri, automobil je vredan interesa, jer je gubitak vrednosti sličan gubitku njegovog prethodnika. Još jedna prednost kupovine polovne Renault Lagune III je njena opsežna oprema. Ovde su uobičajeni dvozonski klima uređaji, tempomat, navigacija i kvalitetan zvučni sistem Bose. Preporučujemo verzije sa benzinskim motorom 2.0 / 140 KS ili 2.0 dCi 150 KS dizel.

3. Fiat Bravo

Reč je o još jednom Fiatovom modelu koji vozači nisu cenili, ali potpuno pogrešno jer se pokazao kao prilično uspešan automobil. Uprkos povoljnoj ceni i povratku na staro ime, Bravo nije postigao tržišni uspeh. Istina je da ni ovaj automobil nije bez problema prebolovao dečije bolesti. U početnom razdoblju pojavljivali su se problemi sa elektrikom, pojavilo se zaista neispravnih klima uređaja, ali sve ovo spašava činjenica da automobil nije skup za održavanje. Savetujemo vam da izbegavate M32 6-stepeni ručni menjač (1.4 t-Jet i 1.9 Multijet). Preporučujemo 1.9 JTD motore i verzije 1,4 T-Jet sa 120 konjskih snaga – motor dobro funkcioniše sa naknadno ugrađenim plinskim instalacijama.

4. Peugeot 3008

Veliki i praktičan automobil koji je dizajnerski zamišljen kao spona između crossovera i minivana. Teško je reći da je “3008” lep, ali ima nekoliko drugih prednosti. Pre svega, pristupačna cena, dobro napravljen i dobro opremljen enterijer. Međutim, to nije dovoljno da se uveri mnoštvo kupaca. Peugeot 3008 prodavao se loše, a još uvek ima prilično sekundarnu ulogu u auto salonima polovnih vozila. Ali sve nabrojano znači da se ovaj prostrani automobil ipak može pojeftino kupiti. Na tržištu polovnih najlakše je pronaći verziju sa 1.6 HDI motorima. Ovaj motor je imao nekoliko problema, ali većina ih je već odavno uklonjena, tako da su modeli iz kasnijih godina proizvodnje siguran izbor. Troše veoma malo goriva, ali su nažalost i prilično slabi. Dvolitarski HDI je puno dinamičniji.

5. Lexus IS 

Malo podcenjen, ponekad zaboravljen – Lexus IS nije popularan na našem tržištu. Ovaj model ima poprilično sportski i agresivan izgled, a iznutra je reč o sjajno opremljenom automobilu sa npr. memorijskim kožnim sedištima koja pamte poziciju do tri vozača i suvozača te sa sjajnom podrškom za donji deo kičme. Lexus IS se pali pomoću dugmeta „Start“, a otključava se sa klasičnim keyless Smart uređajem. U Lexus IS druge generacije ugrađen je i prvi dizel motor ikada ugrađen u neki model Lexusa. Taj model je IS 220d sa 2.2 motorom snage 177 KS koji ubrzanje sa svojim šesto stepenim ručnim menjačem do 100 km/h postiže za 8.9 sekundi sa prosečnom potrošnjom u mešovitoj vožnji od 6.3 L/100 km.

Izvor: Automobili.ba