fbpx

Zanimljivosti o automobilima

PET potcenjenih polovnih automobila- II deo

Ukoliko ste propustili prvi deo ovog teksta pročitajte ga OVDE.

blank
Foto: automobili.ba

Automobili sa liste ispod nikada nisu napravili vrtoglavu karijeru, ali retrospektivno gledajući su se pokazali puno boljima od mišljenja koja kruže o njima. Danas su ovi automobili na tržištu polovnih jeftiniji od popularnih konkurenata, ali u mnogim slučajevima nisu lošiji od njih. Evo pet polovnih automobila koje možete kupiti po povoljnoj ceni.

5. Seat Exeo

Exeo je u stvari Audi A4 B6. Dokazana tehnika, udobno vešanje, dobro rukovanje, ali u vreme dolaska ovog modela na tržište, tehnika i unutrašnjost izgledaju prilično zastarelo. Nakon nekoliko godina prodaje, videlo se da to ipak i nije bila tako dobra ideja. Exeo se nije dobro prodavao. Međutim, danas je zanimljiv predlog tržištu polovih automobila sa proverenim motorima sa niskim stepenom opasnosti, uključujući senzacionalni 1.8T benzinski motor.

4. Lancia Delta

Lancia Delta koristi tehniku ​​poznatu iz Fiata Bravo, ali to ne bi mogli navesti kao nedostatak, jer ova činjenica ide u prilog potencijalnom kupcu prilikom servisiranja ovog modela. Jednako važno je i da, ovaj model izgleda lepo, dobro se vozi i na njega nećete potrošiti celo bogatstvo.

Lancia Delta nije automobil za svakoga – razlog je prvenstveno njen neobični dizajn. Međutim, to može biti i prednost, jer mnogi ljudi koji traže originalni automobil ne žele previše rizikovati, a kao što smo već spomenuli Lancia Delta je tehnološki brat blizanac popularnog Fiata Bravo. Zahvaljujući tome, možemo biti sigurni da servisiranje ovog modela neće biti skupo. Među pogonskim jedinicama koje se nude na sekundarnom tržištu vredi preporučiti 2-litreni turbo dizel sa 165 KS. Delta nema problema sa izdržljivošću i karoserija ne rđa.

3. Citroen C5

Citroen C5 II kao i laguna III bili su veoma genetski opterećeni. Prethodnik je bio udoban, ali prilično kapriciozan. Ovde je najveća briga hidropneumatsko vešanje. Potencijalni kupci plaše se skupih popravaki. Međutim, istina je da rukovanje tim vešanjem nije tako skupo. Sa druge strane, u ovom modelu postojala je verzija sa klasičnim vešanjem (opruge i amortizeri). Bolje je izbegavati 1,6-litarske benzinske (sa turbo ili bez) i bolje se usredotočiti se na 1,8-litarske i 2,0-litarske benzinske motore, ili eventualno nepotrošene dizel motore.

2. Fiat Croma

Croma je automobil kog je teško kvalifikovati za bilo koji segment. To ne menja činjenicu da se radi o prostranom i praktičnom automobilu. Takođe je vredno napomenuti da je ovo jedan od bolje napravljenih Fiata u istoriji italijanske marke. Nedostatak prestiža marke i … previsoka cena stajali su na puta ka uspehu. Danas je to zanimljiva alternativa porodičnim automobilima poznatih konkurenata po vrlo povoljnoj ceni. Tipični propusti su: nestabilno zadnje vešanje i kvarovi servo upravljača. Dobra vest je da se ne morate brinuti zbog niske popularnosti ovog modela – mnogi delovi su zajednički sa popularnom Opel Vectrom C, što značajno smanjuje operativne troškove. Automobile je najbolje potražiti nakon modernizacije i sa 1.9 JTD / 150 KS.

1. Chevrolet Orlando

Tražite li prostran i praktičan minivan za malo para? U tom slučaju, razmislite o Chevrolet Orlandu. To je zaista funkcionalan i dobar automobil. Istina je da marka više nije na našem tržištu, ali većina delova je dostupna u Opelovim prodajno servisnim centrima. U Nemačkoj cena polovnog Chevrolet Orlanda sa euro 5 normom starta od 2.900 eura.

Izvor: Automobili.ba