fbpx

Zanimljivosti o automobilima

PET najjeftinijih hibridnih automobila u Srbiji

Dileme više nema, cela Evropa se okreće električnim automobilima i kraj motora sa unutrašnjim sagorevanjem je neminovna budućnost. Ovu tranziciju značajno olakšavaju hibridni automobili, kojih i u Srbiji ima sve više na putevima, mada i dalje na ovom polju značajno zaostajemo za zemljama Zapadne Evrope. Ipak, dobra vest jeste da sada postoji veći izbor ovakvih automobila i kod nas, a i cene su nešto povoljnije nego pre, pa tim povodom predstavljamo listu 10 najjeftinijih hibridnih automobila na srpskom tržištu.

Pre svega, treba naglasiti da su mesto na ovoj listi našli samo automobili koje i država prilikom davanja subvencija priznaje kao hibride. Naime, radi se o vozilima koja, kako piše u uredbi Vlade Srbije: „uz motor sa unutrašnjim sagorevanjem imaju bar jedan električni motor i koja mogu da se bez aktiviranja motora sa unutrašnjim sagorevanjem određeno vreme kreću isključivo na električni pogon.“

Dakle, na ovoj listi nema blagih hibrida koji su preplavili automobilsko tržište, već se tu nalaze isključivo klasični hibridi za koje se od države dobija subvencija od 2.500 evra. Tu je čak i državna pomoć od 3.500 evra za plug-in hibride, ali nijedan takav model nije dospeo na našu listu jer uglavnom imaju nešto višu cenu, piše Nova.

Toyota je pionir hibridne tehnologije, pa ne čudi da se veliki broj njihovih modela našao na ovoj listi. Dok mnogi proizvođači tek sada predstavljaju svoje prve generacije modela koje pokreće kombinacija benzinca i elektromotora, japanska kompanija je već krajem prošlog veka započela ovaj trend, pa je kod njih aktuelna već 4. generacija hibridnog pogona .

Top 10 najjeftinijih hibridnih automobila u Srbiji (bez uračunate subvencije od 2.500 evra)

5. Honda Jazz: od 23.990 evra

blank
Foto: Honda

Četvrta generacija modela Jazz koja je odnedavno dostupna na našem tržištu dolazi isključivo sa hibridnim pogonom.

Honda polako odustaje od konvencionalnih motora, a novi Jazz čiji 1,5-litarski benzinac u paru sa elektromotorom razvija 109 KS je pravi primer toga.

4. Toyota Yaris Cross: od 23.490 evra

blank
Foto: Toyota

Još jedan automobil koji se našao na ovoj listi pripada Toyoti, ali radi se o njihovom najnovijem modelu koji je pre svega nekoliko dana imao domaću premijeru.

Radi se o krosover verziji Yarisa, a što se hibridnog pogona tiče, on je isti kao i kod najjeftinijeg modela sa ove liste. Razlika u ceni donosi atraktivniji dizajn, višu poziciju sedenja i modernu tehnologiju.

3. Toyota Corolla Hatchback: od 23.050 evra

blank
Foto: Sebastien Mauroy promo Toyota

Ovaj model pokreće pogonski sistem čija je osnova benzinac zapremine 1,8 litara, a koji zajedno sa elektromotorom razvija 122 KS.

Međutim, specifičnost Toyote Corolle jeste što se u ponudi nalazi još jedan hibrid, koji ima veću cenu za 3.500 evra, ali na osnovu našeg iskustva je svakako vredan ove doplate. Dvolitarski benzinac uparen sa elektromotorom u ovom slučaju isporučuje čak 184 KS.

2. Renault Clio E-Tech: od 21.390 evra

blank
Foto:Renault

Hibridni Clio je svega nekoliko stotina evra skuplji od Yarisa, ali ima nešto više snage (140 KS) i u standardnoj verziji dolazi u bogatom paketu opreme Intens.

Pokreće ga kombinacija 1,6-litarskog benzinca, elektromotora od 35 kW i starter-generatora od 15 kW. Kako navodi Renault, u gradskim uslovima 80% vožnje je isključivo na struju, a potrošnja je 40% manja nego kod modela kojeg pokreće isključivo benzinski agregat.

1. Toyota Yaris: od 20.790 evra

blank
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Najjeftiniji hibridni automobil u Srbiji je četvrta generacija Toyote Yaris, koja je premijerno predstavljena prošle godine. Ovaj automobil pokreće kombinacija 1,5-litarskog benzinca i elektromotora ukupne snage 116 KS.

Toyota Yaris Hybrid u Luna paketu opreme košta 18.290 evra kada se uračunaju državne subvencije, a sa prosečnom potrošnjom koja je manja od 5 litara na 100 kilometara u gradskim uslovima, predstavlja dobar izbor za urbanu mobilnost.

Izvor: Nova.rs