fbpx

Zanimljivosti o automobilima

PET najgorih dizel motora- Izbegavajte ih u širokom luku!

Dizel automobil je i dalje izvrstan izbor ako prelazite velike udaljenosti. U današnje vreme je ponuda polovnih automobila sa dizel motorima ispod haube poprilično velika, ali prilikom pretrage dobro obratite pažnju na rizične verzije. Ovo je lista pet visokorizičnih dizelaša.

blank
Foto: automobili.ba

1. Počinjemo sa Fordovim 2.0 TDCi

Automobili: Ford Mondeo III i Jaguar X-Type

Fordov neuspešni dizel pojavio se u automobilima proizvedenim od 2000-2009. godine. Reč je o dvolitarskom TDCi motoru sa oznakom ZSD420, koju ćemo na našem tržištu naći uglavnom pod haubom popularnog Ford Mondea.

Koje je probleme uzrokovao Ford Dizel? Bosch pumpa visokog pritiska dovela je do začepljenja dizni. Popravci treba pristupiti sveobuhvatno, inače regeneracija dizni neće dugo trajati.

2. Volkswagen i njegov 2.0 TDI PD

2.0 TDI (PD) 2003 do 2007

Automobili: Volkswagen Golf, Passat, Touran i Sharan; Audi A3, A4, A6; Skoda Octavia i Superb; Seat Altea, Toledo i Leon

Dvolitarski TDI (PD) motor (2003 do 2007) vozačima je stvorio puno problema. U 2.0 TDI (PD) (2003 do 2007), nakon duže vožnje dolazi do pucanja glave i pojavljuju se kvarovi kod uljne pumpe. Popravke ovih nedostataka su nažalost vrlo skupe. Popravka neispravnih elemenata uvedenaje samo u primercima iz 2008. godine. Stoga dobro pripazite na vozila proizvedena od 2003 do 2007 godine. Tu je i pitanje Siemens dizni koje su često nestabilne.

Problemi su završili uvođenjem verzije 2.0 TDI CR, tj. sa sistemom Common-Rail 2007. godine. Ovaj motor više nije na crnoj listi.

3. Treće: 3.0 dCi, CDTi i TiD

Automobili: Renault Avantime, Renault Espace, Renault Vel Satis, Opel Vectra C, Opel Signum, Saab 9-5

Reč je o Isuzu trolitarskom V6 dizelu. Ovi motori korišćeni su u Renaultima (3.0 dCi), Opel (3.0 CDTI) i Saab (3.0 TiD). Verzija sa 177 konjskih snaga označena P9X701 u Renaultu, Y30DT u Opelu i D308L u Saabu je neispravna.

Isuzu dizel je svojevremano hvaljen zbog dobrih performansi, ali čarolija nestaje kada brojčanik pređe 150.000 kilometara. Pokazalo se da motor ima vrlo ozbiljnu grešku u konstrukciji i često se pregreva. Savetujemo vam da izbegavate ovaj motor po svaku cenu, jer sa takvom odlukom možete izbeći vrlo ozbiljne troškove.

4. Pripazite na Mazdu 2.0 CiTD

Automobili: Mazda 3, Mazda 5, Mazda 6, Mazda MPV

Mazda 6 je vrlo zanimljiv predlog ako tražite pristojan automobil srednje klase. Međutim, moramo imati na umu dva problema hvaljenog Japanaca. Pre svega, dobro obratite pažnju na koroziju, jer je veoma česta kod starijih Mazdi. Drugo, savetujemo vam da dobro proverite Mazdine dizel motore.

Šta su problemi? Sistem ubrizgavanja, pumpa visokog pritiska, plivajući zamajac. Dvolitarni Mazda dizel (MZR-CD – RF serija) jedinica je izuzetno osetljiva na kvalitet ulja. Postoje i kvarovi regulatora brzine u praznom hodu, pukotine intercoolera, oštećenja EGR ventila.

2.0 CiTD je na tržište ušao 2002. godine.

5. BMW 2,0 d

Automobili: BMW serije 1, BMW serije 3, BMW serije 5, BMW X1, BMW X3, Land Rover Freelander

Pri kupovini polovnog BMW-a pažljivo obratite pažnju na modele opremljene dvolitarskim dizel motorom (M47D20 / M47TUD20). Ovo je jedna od onih jedinica koja vam doslovno može isprazniti novčanik. Lista problema je dugačka – oštećenja turbine, dizni… Postoje čak i pukotine u radilici! Savetujemo da izbegavate starije BMW 2.0 d, međutim ako vam je zaista stalo do takvog automobila, morate ga pažljivo pregledati, dok je najbolja opcija da ga odvedete u ovlašćeni servis.

Razmatramo godine 1998-2005.

Kod novijih verzija (N47) od 2007. do 2009. godine, ponekad se pojave problemi sa pogonskim lancem, a zamena istog obično znači i ulaganje mnogo novca. Neki vozači se žale i na kvarove turbopunjača i dizni.

Izvor: automobili.ba