fbpx

Zanimljivosti o automobilima

PET najboljih dizel motora – koje preporučujemo ako tražite polovan automobil

Nema sumnje da ćete na tržištu pronaći sve manje dobrih dizelaša. No, nema sumnje da moderni dizelski motor zahteva pažljiv servis i da će se troškovi održavanja povećavati proporcionalno kilometraži i starosti. Zato je pre kupovine svakako poželjno biti oprezan i u servisu postaviti tačnu dijagnozu. Doduše, imali smo priliku upoznati dizelaše koji su prešli od 500-700 hiljada kilometara bez većih troškova.

blank
Foto: automobili.ba

Dole navedene motore možemo preporučiti, jer postoji verovatnoća da u njihovom slučaju popravke neće bitnije uticati na vaš kućni budžet.

5. Kia / Hyundai 2.0 / 2.2 CRDi (D / R)

Motore serije “D” nisu dizajnirali Korejci – kupljeni su od italijanske fabrike VM. Njihov kvalitet, međutim, nema nikakve veze sa italijanskim motorima iz 1990-ih. Korejci su dodali vsopstvenu verziju 2.2 i sami je proizveli. Serija “R” koja je predstavljena 2009. godine već je domaći dizajn. Oba imaju 4 cilindra, 16 ventila i common rail sistem ubrizgavanja goriva, ali lako je pronaći razlike – na primer pogon bregastog vratila ili materijal karoserije: stariji “D” motor ima zupčasti remen (zamena svakih 160.000 km) i blok motora od livenog gvožđa, noviji (R) – koriste lanac i aluminijum. Naravno, motori serije “D” već imaju svoje godine i kilometražu, ali ni jedan ni drugi nisu imali previše kvarova. Oštećenja mogu biti: EGR ventili, plivajući zamajac – što zauzvrat dovodi do uništenja kvačila i skupih popravaka. Tokom vožnje obratite pažnju na vibracije prilikom rada u praznom hodu i prilikom promene brzina.

4. Honda 2.2 (N22A / N22B)

Ovo je jedan od najtrajnijih dizelskih motora u poslednjih nekoliko godina! U početku se pojavljivao kao 2.2 i-CTDi (2204 ccm; oznaka N22A), kasnije – 2.2 i-DTEC (2199 cm; N22B). Da, u prvoj postoje problemi sa remenicama radilice, a izduvni razvodnik može se slomiti, dok je u drugoj – DPF filter često začepljen, ali to je stvarno mali problem, pogotovo u poređenju as konkurentskim turbodizelašima. Dizne, sistem radilica-klip, glava cilindra, plivajući zamajac – ove su komponente zaista izdržljive!

3. Honda 1.6 N16

Druga generacija motora 2.2 imala je kapacitet manji od 2,2 l. Sledeće izdanje N-serije dizela ima kapacitet od 1,6 l. Zahvaljujući tome smanjena je težina, ali je učinkovitost znatno poboljšana: osnovna verzija ima 120 KS, snažnija, sa dve turbine (npr. U CR-V) – 160 KS. Jedna od prednosti bio je trajni pogon lanca razvoda. Zbog kratkog prisustva na tržištu (od 2013.), mehaničari nisu u stanju ukazati na ponavljajuće greške! Jedini problem može biti začepljenje DPF-a i nakupljanje ulja.

2. PSA / Ford 1.6 HDi / TDCi

1.6 dizel nije toliko dobar kao 2.0 HDi prikazan u nastavku. Međutim, to ne znači da ga treba u potpunosti izbegavati (u mnogim je modelima puno popularniji od 2.0 HDi, što omogućuje odabir između većeg broja primeraka) – samo zahteva više pažnje prilikom kupovine. Delimično je niža trajnost i zbog činjenice da je kupovan od strane korisnika sa tanjim novčanikom voznim parkom itd., što je u zbiru značilo i manja ulaganja.  Najčešći problem ovog motora su začepljenja creva odgovorna za podmazivanje turbopunjača. Sama zamena turba sa novim dovešće do brzog ponavljanja kvara. Zavisno o proizvođaču, preporučuju se različiti intervali zamene zupčastog kaiša, ali se često znalo dogoditi da primerak ne dostigne preporučeni interval zamene. Vreme je bitno, ali se motor ponekad i spasi.  Ostali problemi uključuju: oštećenje EGR-a (kada je ventil začepljen), dizne i oštećenje ventila u ventilacijskom sistemu kartera. Često čujete mišljenje da su verzije sa 8 ventila solidnije od “16”, što se pokazalo istinitim. Ispada da je jedan od problema tipičnih za verzije 16V zaglavljena kontrola kanala u usisnom razvodniku. Lista nije kratka, ali velika dostupnost rezervnih delova može biti prednost. Bez obzira na model i smernice proizvođača automobila, sveže ulje treba sipati svakih 15 000 km.

1. PSA / Ford 2.0 HDi / TDCi

Ovaj motor ćete naći ispod poklopca motora ne samo u automobilima PSA, već i u Fordu, Suzukiju, Volvu i drugima. Često se preporučuje kao najbolji motor u datom modelu. Ogroman broj automobila sa ovim motorom i sve češće velika kilometraža znači da morate računati na kvarove. U najstarijim verzijama dizne otkazuju prilično često (svakih 150-200 hiljada kilometara). Većina problema kod ubrizgavanja goriva je kvar ventila pritiska goriva u pumpi visokog pritiska, što dovodi do problema sa startovanjem, neravnomeran rad i dimljenje motora.  Zajednički bolest verzija sa osam ventila ( mnogo manje kod 16v ) su otkazivanje prigušnice vibracija remenice radilice. Tipičan problem koji uzrokuje probleme mehaničarima koji imaju manje iskustva sa “Francuzima” je curenje rashladne tečnosti u ulje u području EGR ventila. Uz to se lome sitnice: upravljački ventili turbopunjača, plivajuči zamajac. Lista se može činiti dugačkom, ali imajte na umu da je broj automobila sa tim motorima u milionima! Takođe, zapamtite da mnoge verzije rade sa mokrim filterom koji zahteva dodavanje aditiva za FAP (DPF) – Eolys tečnostie. Ovi filteri imaju ograničen vek trajanja i moraju se zameniti!

Izvor: Automobili.ba