fbpx

Zanimljivosti o automobilima

PET jasnih nagoveštaja da će vam otpasti točak

Veoma su opasne situacije u kojim točak naizgled naprasno krene da podrhtava u nepravilnoj kretnji, ili još gore, kada otpadne pri uobičajenim putnim brzinama kretanja. Pokušaćemo da vam približimo koji su očigledni indikatori da se ovakav epilog neumitno sprema, naravno, ako ne preduzmete odgovarajuću akciju.

blank
Foto: autorepublika.com

Neispravnosti u sistemu vešanja na automobilu mogu uzrokovati brojna neprijatna iznenađenja za vozača i, u finalu mogu dovesti do saobraćajne nezgode. Ovim tekstom bi trebalo da vam pružimo osnove za razumevanje trenutka u kom postaje jasno da će se problem direktnije i opasnije ispoljiti, piše Auto Republika.

Zujanje u pokretu

Ovo je prvi i najbezazleniji simptom neodložne katastrofe. Uobičajeno je da se kao prvi nagoveštaj javi zujanje u ležaju točka. Mnogo je razloga koji vode ka ovom epilogu. Može biti da je ležaj dotrajao i u najvećoj meri amortizovan, a možde ste i pogrešili prilikom nabavke prethodnog, pa kupili neki deo lošeg kvaliteta. Ležaj se postepeno raspada što dovodi do karakterističnog šuma koji dobija na intenzitetu, baš u istom ritmu kao što vozilo dobija na brzini kretanja.

Vibracije na volanu

Ukoliko vozač ne obraća pažnju na neuobičajene zvuke koji dopiru od spolja, tokom vremena će se pojaviti i vibracije koje se osećaju na obruču upravljača, a neretko i na samoj karoseriji. Krajnja faza je ta koja podrazumeva totalno uništenje rezervnog dela što dalje implicira prerano habanje homokinetičkog zgloba i posledične popravke koje će odneti puno novca iz budžeta.

Lom kočnih čeljusti

Ponekad se može dogoditi da usled umirućeg ležaja točka dođe do pregrevanja kočnih čeljusti, što dalje vodi ka pregrevanju ulja za kočnice. U sledećem koraku, nije nezabeleženo da papučica kočnice propada pri pokušaju da se brzina kretanja vozila umiri, na koji način postaje izrazito teško zaustaviti automobil. Sve ovo u kombinaciji s trešenjem volana koje smo pomenuli iznad zastrašujuće fotografije, dovodi do uništenja letve volana, otpadanja točka i ozbiljne pretnje po bezbednost saobraćaja.

Nedovoljno zategnuti brezoni, šrafovi na točku

Verovatno ne treba naglašavati da je ovo jedan od udarnih razloga zbog kog dolazi do odvajanja točka od ostatka vozila. Tužne su posledice tako jeftinog propusta. Naravno, jeftinog u smislu ulaganja energije u prevenciju, ali nikako nema govora o jeftinoj sanaciji nastale štete. Izazov nije samo prilikom zamene točkova, već do popuštanja šrafova može doći i usled više puta pominjanih vibracija na volanu, nakon čega dolazi do odvajanja točka od glavčine.

Pohabanost homokinetičkih zglobova

Amortizovani homokinetički zglob je veoma podmukao neprijatelj bezbednosti saobraćaja. Ako je na samom kraju životnog veka, i niko to ne primeti, može dovesti do toga da vozač u toku akcije, potpuno izgubi kontrolu nad vozilom. Zapravo, to je neizbežno nakon što se homokinetički zglob pomeri iz prirodnog ležišta.

Stepen amortizovanosti zgloba je moguće proveriti samo u servisnom centru, što znači da ga nije moguće detektovati od strane prosečno pismenih vozača (u mehaničkom smislu). Utoliko je bitnije da ovaj segment bude deo redovnih provera prilikom svake posete majstoru.

Izvor: autorepublika.com