fbpx

Zanimljivosti o automobilima

PET italijanskih polovnjaka koji razbijaju stereotipe

Razbijanje stereotipa se nastavlja – nakon što smo za vas odabrali šest francuskih modela koji se mogu preporučiti, došlo je vreme za italijanske automobile.

Zbog podnevnog sunca i ljubavi prema automobilizmu i hrani, Italijani ne pridaju puno pažnje proizvodnji svojih modela, jer za to nemaju previše vremena! Naravno, šalimo se, daleko smo od toga da podlegnemo popularnoj kafanskoj mudrosti da su italijanski automobili loši, a samo vas želimo potaknuti na raspravu.

Istina je da su proizvođači iz sunčane Italije imali problema, pogotovo pre nekoliko decenija, ali i neki noviji modeli nisu bili izdržljivi, danas su, srećom, prošlost. Primer iz poslednjih godina je Alfa 156, koja je kroz mnoge nedostatke prilično dobro narušila reputaciju marke, ali je njen naslednik definitivno bolji. Evo pet italijanskih automobila koje možete kupiti bez preteranog zagledanja.

1. Fiat Punto (od 2005. god.)

blank
Foto: automobili.ba

Sadašnji Punto je u prodaji više od 10 godina. U početku se model zvao Grande Punto, zatim Punto Evo (2009.-11.), a sada opet Punto. Međutim, u globalu se radi o istoj strukturi, koju karakteriše velika jednostavnost. Uspešni motori, nekomplikovano vešanje, te atraktivne cene rezervnih delova. Da, ali može doći do kvarova. Tipični problemi uključuju, između ostalog, servo upravljač (jedan od najskupljih popravia u ovom modelu), kucanje zadnjih amortizera ili pucanje kućišta alternatora (stari problem kod Fiata), ali u osnovi je uspešan model, pogotovo sa jednostavnim 1.4 8V – 77 KS i 1.4 16V – 95 KS. U novijim primercima možete pronaći i vrlo uspešan 1.4 motor sa turbopunjačem, koji ima od 140 do čak 180 KS (poslednja spomenuta je vrhunska verzija Abarth). Dizeli su takođe prilično dobro ocenjeni, posebno 1.6 JTD i 1.9 JTD, ali su u Puntu relativno retki (dominira najmanji 1.3 dizel motor).

2. Alfa Romeo 159 (2005-11)

blank
Foto: automobili.ba

Poslednji Alfa sa prednjim pogonom srednje klase primer je činjenice da Italijani mogu proizvesti ne samo lepe automobile, već i prilično solidne. I ne morate 159 uspoređivati ​​sa prethodnikom, dovoljno ga je uporedite na primer sa konkurentskim nemačkim modelima iz sličnih godina proizvodnje. Pre svega, u ovom automobilu je konačno eliminisana niska izdržljivost vešanja. Alfa je takođe uveliko poboljšala unutarnje obloge. Nešto lošije se ocenjuju benzinci – posebno verzija 2.2 (motor iz Opela), koja se dosta često kvari. Motori 1.9 i 3.2 su puno bolji, ali prvi je preslab za ovaj prilično težak model, a drugi veliki potrošač goriva. Ako je 159 sa dizel motorom – vredi preporučiti 1.9 JTD, jedan od najboljih dizel motora poslednjih godina. Verzija sa osam ventila ima 120 KS, a 16V verzija ima 30 KS više. Slabija verzija se smatra manje problematičnom, no poznato je da u polovnom automobilu puno zavisi o korisniku, kilometraži i poštivanju servisa. Petocilindarski 2.4 dizel (200 ili 210 KS) radi dobro, iako su u njegovom slučaju troškovi goriva i održavanja veći nego u četverocilindarskim verzijama.

3. Fiat Panda II (2003-12)

blank
Foto: automobili.ba

Panda druge generacije, dokazuje da je uz relativno mala ulaganja moguće ponuditi prilično izdržljiv gradski automobil. Da, dotrajala Panda sa početka proizvodnje možda već troši živce vlasniku, ali dobro očuvani primerak sa kraja proizvodnje sa potvrđenom kilometražom ipak je dobra investicija. Pogotovo ako se odlučite za neki od benzinskih motora – osnovni 1.1 no bolje će raditi nešto jači 1.2 motor. U Pandi II ćete upoznati motor od 100 KS 1.4 16V, ali je bio rezervisan za retko kupljenu verziju od 100 KS (ima povremene probleme sa prevelikom potrošnjom motornog ulja). Diesel 1.3 JTD takođe nije loš, ali u globalu je veći rizik. Takođe, postoji velika šansa da je vraćena kilometraža, a dizel kilometraža i servisna knjiga su od ogromne važnosti za buduće troškove.

4. Alfa Romeo MiTo (od 2008. god.)

blank
Foto: automobili.ba

Možda nije najpraktičniji model u Alfinoj ponudi, jer ima samo jednu karoserijsku verziju sa troja vrata i mali prtljažnik od 270 litara, no u njegovom slučaju imamo posla sa konstrukcijski jednostavnim modelom. Italijani su svoj MiTo (nazvan po gradovima Milano i Torino) bazirali na Fiat Puntu! Od ovog popularnog modela potiču šasija i vešanje, kao i mehanika. Kao i kod Punta, najmanje rizičan izbor su motori 1.4 8 i 16V. Motor 1.4 Multiair (105 ili 170 KS u verziji sa kompresorom) takođe je prilično dobar, jer ima elektrohidraulički upravljane usisne ventile. Međutim, treba imati na umu da ako ne koristite posebno motorno ulje, možete oštetiti modul Multiair sistema. Od dizelaša je bolje izabrati noviji 1.6 JTDM motor, nažalost, ponuda nije velika. Definitivno je lakše nabaviti manji 1.3 JTDm dizel. Morate biti oprezni sa TCT menjačima sa dvostrukim kvačilom, nažalost ni ručni menjači nisu savršeni. Velika prednost malog modela Alfa Romeo je pristup (obično) jeftinim rezervnim delovima, koji dobrim delom odgovaraju ostalim modelima italijanskog koncerna (naravno, većini Punta). MiTo je još jedna Alfa koja ne samo da dobro izgleda, već i može … razbiti stereotipe.

5. Fiat Bravo II (2007-14)

blank
Foto: automobili.ba

Ovaj je model, kao i ranije predstavljena Alfa 159, trebao izbrisati ne baš laskavu uspomenu na svog prethodnika tj. model Stilo (koji je kao novi imao vrlo visoku cenu, a nakon mnogo godina pokazao se prilično problematičnim). I zapravo, je uspelo, jer kompaktni Fiat koji se odnosi na stariji model (prvi Bravo / Brava proizvodio se od 1995.-2001.) je uspešna generacija. Naravno, kupci ga nisu rado kupovali, no danas se može kupiti po prilično atraktivnoj ceni. Velika prednost Brava nije samo relativno jednostavna struktura, već i dobro poznata mehanika, koja uveliko potiče od Stila, ali je već profinjena i manje glomazna. Motori rade dobro, od benzinca (1.4, ali pripazite na neke opremljene Multiair sistemom), do dizelaša (1.6, 1.9 pa čak i najnovijeg 2.0). Fiat je u sklopu servisne akcije otklonio manje probleme sa vešanjem automobila od početka proizvodnje. Pri korišćenju Brava bićete izloženi kvarovima na električnom sistemu (radio, pokvari se ksenonski sistem, niveliranja itd.), ali je njihov intenzitet puno manji nego kod Fiat Stila starije generacije. Kao i kod većine modela u kojima je korišćen, i kod Brava postoje problemi sa ručnim menjačem M32 (proizvod General Motorsa). U globalu, međutim, Bravo II je još jedan vrlo uspešan italijanski model iz poslednjih godina.

Izvor: automobili.ba