fbpx

Zanimljivosti o automobilima

PET automobila sa motorima iz Formule 1

Mada su neki ostali na nivou prototipova, drugi su ušli u serijsku proizvodnju.

Uvreženo je mišljenje da je Formula 1 svojevrsna laboratorija za istraživanje tehnologija koje se kasnije implementiraju u konvencionalne automobile. Napredna rešenja iz „najbržeg cirkusa na svetu“, mahom, pre ili kasnije završe u serijskim modelima. U nekim slučajevima, tranzicija nije tako „tečna“, a evo i kako su rođeni neki od najekstremnijih automobila.

Lista je sačinjena od 5 modela koji su na neki način povezani sa F1 bolidima. Poslednji je verovatno i najbolji primer, jer poseduje adaptirani pogonski sistem iz bolida Luisa Hamiltona i Nika Rozberga, Mercedesovog šampionskog tandema, piše AutoRepublika.

Što se ostalih tiče, neki su postali rasni superautomobili.

1. Alfa Romeo 164 ProCar

blank
Foto: autorepublika.com

Ova specijalna 164-ka, iznedrena osamdesetih godina prošlog veka, bila je namenjena takmičenju u Formuli S, paralelnoj seriji sa Formulom 1, inspirisana uspešnim BMW-om M1 iz Procar serije.

Ispod haube ove Alfe je počivao motor koji je bio razvijen za Ligier F1 tim, a radilo se o atmosferskom V10 sa preko 600 konja, koji je obezbeđivao ubrzanje do 100 km/h za manje od 2,5 sekundi.

2. BMW M5 E60

blank
Foto: autorepublika.com

Za mnoge, najbolji M5 ikada. Mada BMW nije došao do F1 titule, era između 2000. i 2009., provedena sa Williamsom i Sauberom, bila je prilično plodonosna.

Rezultat se ogledao u fantastičnom BMW-u M5 E60 iz 2005. sa V10 motorom, koji je bio derivat mašine koja se koristila u trkama (i koja je bila najsnažnija na gridu svojevremeno).

Sa 507 ks, nominalno je slabiji od kasnijih M „petica“, ali što se uživanja u vožnji i pre svega motoru tiče, teško da mogu da mu pariraju. Ubrzava do „stotke“ za 4,5 sekundi.

3. Ferrari Dino 206 GT

blank
Foto: autorepublika.com

Ovaj Ferrari je poseban slučaj i zbog toga zaslužuje da se nađe na ovoj listi. Mada daleko od toga da je koristio usluge F1 motora kao prethodno navedeni modeli, Dino 206 GT je koristio agregat koji je pogonio Ferrarijeve bolide u Formuli 2 1968. godine.

Reč je o V6 atmosfercu radne zapremine 2,0 litra sa 180 ks.

4. Ferrari F50

blank
Foto: autorepublika.com

Kreiran je u čast pedesete godišnjice kultne italijanske marke. On je nešto najbliže bolidu Formule 1 što je Ferrari stavio u serijsku proizvodnju.

Motor fantastičnog zvuka je bio 4,7-litarski V12 sa 520 konja, derivat agregata koji je Scuderia koristila u Formuli 1 tokom sezone 1989., sa Najdželom Menselom i Gerhardom Bergerom u postavi.

Proizvedeno je samo 349 primeraka.

5. Yamaha ox99-11

blank
Foto: autorepublika.com

Japanski proizvođač je motorima snabdevao nekoliko timova na gridu krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina: Zakspeed, Tyrrel, Arrows, Jordan i Brabham.

Prikupljeno iskustvo je iskorišćeno za OX99 V12 3,5-litarski motor, koji se našao u ox99-11, interesantnom projektu koji je napušten iz ekonomskih razloga. Zaista šteta, jer je ovaj lagani sportski automobil raspolagao sa preko 400 ks.

Izvor: autorepublika.com