fbpx

Zanimljivosti o automobilima

PET automobila koji mogu preći više od 500.000 kilometara!

Poznati su podaci o kilometražama koje prelaze Mercedesi, ali kada tražite polovni automobilna našem tržištu koji će “izdržati sve što mu nude naši putevi”, vredi pregledati oglase i potražiti modele čiji vlasnici niti vraćaju niti kriju kilometražu. Na temelju toga ovde je spisak automobila koji se mogu smatrati najtrajnijim, piše portal automobili.ba

blank
Foto: automobili.ba

Na tržištu se još uvek nalazi puno automobila čiji vlasnici ne kriju kolika je stvarna kilometraža njihovih automobila. Verovatno zbog mišljenja javnosti o njihovoj trajnosti. I, u određenom smislu, u pravu su.

5. Mercedes E klase (W210–212)

Nakon izuzetno izdržljivog W124, svaka sledeća E-klasa – opšte poznata kao “okac”, morala se boriti protiv različitih mišljenja, skupih popravaki i stalnih kafanskih razmena mišljenja da nije toliko dobra kao nekad. Kao što tržište danas pokazuje, Mercedes E-klase, prvi i drugi “okac” spadaju u “elitu” modela koji mogu izdržati kilometražu veću od 500.000 kilometara.

W211 generacija zaslužuje posebnu pažnju. Nastavlja lepu istoriju izdržljivog Mercedesa. Sada je to relativno moderan, udoban, ali i siguran automobil, a pogotovo sa dizelskim motorom, najboljim 2,2 CDI.

Cene su relativno niske, ali ne očekujte dobru kondiciju. Za W210 ćete platiti manje od 2.500 eura, dobar W211 košta nekoliko hiljada eura više.

4. Volkswagen Passat B5

Problem sa prednjim vešanjem je verovatno jedina slaba karika besprekornog Volkswagen Passata pete generacije. Reč je o automobilu, koji je poput Golfa IV već došao u niži cenovni rang. Može se pretpostaviti da su ih Nemci pravili sa ciljem izvoza automobila starih nekoliko godina na Balkan. Passat sa pređenih pola miliona kilometara na iznenađuje, a ipak mnogi automobili koji i danas krstare našim putevima na svojim satovima imaju iskrivljenu kilometražu od 300 – 400 hiljada kilometara, a često i između 100-200 hiljada.

Pravilo je jednostavno! 1,9 TDI ispod haube i vozi. Istina je da zupčasti kaiš morate menjatii prilično često, a isto se preporučuje i sa uljem. Ali gotovo svaki mehaničar dobro poznaje ovaj motor i automobil možete popraviti u bilo kojoj automehaničarskoj radionici.

Passat B5 sa velikom kilometražom može se kupiti za 1500-2500 hiljade eura. Verzije prije facelifta češće rđaju, pa bolje fokusirati na one novije. Ako niste ljubitelji dizelaša, možete birati i benzince – najbolje su se pokazati oni sa 1.8T motorom ispod haube. Lepe primerke možete kupiti od 2000-3000 hiljade eura.

Sve napisano važi i za druge modele iz VW grupacije. Da pojasnimo, Škoda Octavia, Seat Alhambra, Golf, Seat Leon….Ono što je važno je da se ispod haube nalazi 1.9 TDI motor.

3. Audi A4 B5 i B6

Stotine ovih automobila stiglo je na naše tržište nakon vraćanja kilometar sata, pa je, suprotno navedenim kilometražama, automobila sa pređenih pola miliona kilometara puno više nego u službenoj statistici. Uprkosč lošem vešanju, održavanje automobila je vrlo jeftino. Najtraženiji su bili 1.9 TDI, dok su danas traženi i 1.8 i 1.8 Turbo. Prvi je idealan za ugradnju plinske instalacije.

Nešto noviji Audi A4 B6 već godinama polako preuzima ulogu jeftinog automobila. Broj automobila sa velikom kilometražom neprestano raste, a to se obično odnosi na 1.9 TDI verzije. Cene polovnih B5 se kreću od 1.000 – 2.500 eura. Sve je više automobila u ovom cenovnom rangu, i obično kupovinu i prvi servis možete završiti za 2.000 eura. Oni sa manjom kilometražom su naravno i lepši međutim mogu koštati više od 2.500 eura. Audi A4 B6 je naravno skuplji, i njegova cena se kreće od 2.500-4.5000 hiljade eura.

2. BMW serije 5 (E39)

Ovaj model je savršen dokaz da ogromne kilometraže ne prelaze samo dizelaši. U slučaju “petice” E39 dizelski motori I nisu bili baš uspešni, ali benzinski motori nemaju problema sa prelaskom pola miliona kilometara.

BMW serije 5 ove generacije je umiruća vrsta I vredi potražiti automobile u dobrom stanju, koji će nakon par godina postati cenjeni klasik I možda čak I dobiti na vrednosti. Naravno, najlepše primerke je teško pronaći, a R6 motor je garancija kapitalnih ulaganja. Neki mehaničari su se čak i specijalizovali za popravke BMW-a, a ni dalja prodaja automobila nije veliki problem. Kilometraža je često nevažna.

Cene ovog modela zavise o mišljenju vlasnika o tehničkom stanju automobila. Pišemo ovako jer mnogi vlasnici imaju zablude o performansama svog automobila. Ovakav automobil možete kupiti za 1.500 eura ali i puno skuplje, no tržišne cene automobila u voznom stanju idu od 2.000 eura.

1. Volvo S60, V70 i S80

Nekada Volvo 850, kasnije V70, a sada 3 modela izgrađena na P2 platformi mogu se smatrati najupornijim. Najmanji S60, njegova karavanska varijanta V70 i terensko vozilo XC70, kao i nešto duža limuzina S80 su automobili švedskog proizvođača koji prelaze najveću kilometražu.

2,4D motor smatra se najotpornijim na velike kilometraže, iako mu redovno treba poklanjati pažnju. Kao i kod 1,9 TDI, mnogi mehaničari su savladali švedsku tehniku i bez većih problema mogu odraditi servis i popravke. Neke od njih su prilično skupe, ali nikako ne prete cenama.

Automobili uglavnom nisu jeftini za popravaku, ali već postoji bogato tržište rezervnih delova, tako da nema problema sa bilo čim. Najskuplja komponenta možda nije motor nego automatski menjač. Znači, ako kupujete polovni Volvo sa ciljem prelaska velike kilometraže uz nisku cenu održavanja i upotrebe, bolje je odabrati verziju sa ručnim menjačem.

Izvor: automobili.ba