fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Ovo su najbolji električni automobili

Britanski WhatCar? je objavio listu 10 najpoželjnijih električnih automobila, a naveo je i jedan koji je bolje zaobići. Krenimo redom.

blank
Foto: newsroom.porsche.com

Na deseto mesto su stavili Jaguar I-Pace, jednog od starosedelaca koji se proteklih godina dokazao kao vrlo dobra kupovina. Zabavno je voziti ga, nudi pristojan domet te ima najbolji enterijer od svih Jaguara. Mana je da postoje jeftiniji modeli, koje je moguće brže puniti, piše Index.hr.

Deveto mesto pripada Kiji e-Niro, modelu odličnog dometa i vrlo praktičnog enterijera. Noviji Hyundai Ioniq 5 je mesto ispred, a pohvale dobija na račun prostranosti, ne i uglađenosti i komfora u vožnji.

Audi e-Tron GT ne treba posebno predstavljati. Dovoljno je reći da se radi o automobilu na osnovi Porschea Taycana, a mane su mu nedostatak prostora i slaba pokrivenost Ionity brzim punjačima.

BMW je s iX3 napravio odličan posao, ponudivši električnu verziju cenjenog crossovera. Odličan komfor, savršen Infotainment i solidne vozne karakteristike uz fer cenu su na listi aduta, dok je minus što ni po čemu nije u vrhu.

Na visoko 5. mesto se ugurao Fiat 500, najsimpatičniji električni auto. Zabavan, pristojnog dometa i cene, zaslužuje pohvale, bar dok ne stignete na autoput, kad razočarava nedostatkom prostora i povećom bukom.

Škodu Enyaq svi hvale, a ističe se praktičnošću i dobro odmerenom cenom.

U samom vrhu su automobili koje mnogi sanjaju. Visoko 3. mesto osvaja Porsche Taycan, a ima dve mane. Jedna je cena, a druga premali domet. Na drugom mestu je Volkswagen ID.3, a kod njega se izdvajaju dve mane, pri čemu je jedna bolja mreža punjača za Teslu.

A apsolutni pobednik je, očekivano, Tesla Model 3. Ono što nudi je najbolje što se danas nudi u svetu, i to ne samo u okviru cene već i u pogledu kombinacije performansi, komfora i opreme.

Model koji WhatCar? izdvaja u negativnom smislu je Smart ForFour, i to jer je jednostavno preskup za ono što nudi. Primera radi, jeftiniji Renault Zoe je u svemu bolji i osetno jeftiniji. Upravo zato je čudno što primera radi Zoe ili neki Mercedes nisu ušli u top 10.

Izvor: Index.hr / WhatCar?