fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Ovaj Spaček vredi između 50.000 i 70.000 evra

Citroen 2CV Charleston iz 1990. sa samo 9 km na brojčaniku biće 30. avgusta 2021. ponuđen na aukciji u Parizu…

Kilometraža Citroena 2CV Charleston? Samo devet kilometara!

blank
Foto: de.motor1.com

Ovde možete da vidite prilično neobičan Citroen 2CV, koji bi za mnoge kolekcionare mogao da opravda visoku otkupnu cenu. Model je verzija Charlestone iz 1990. godine koja nikada nije registrovana i potpuno je nova. Sa samo devet kratkih kilometara. Ova ruta odgovara samo testovima koji su obavljeni pre isporuke.

Dakle, ovaj automobil nikada nije prodat pa se zato nudi čak i s novim sertifikatom za automobil. A svakome ko još sumnja u ispravnost ovih reči treba reći da stanje automobila svedoči o njegovoj istoriji, a da ne govorimo o nedostatku rupa za registarske tablice.

Ovaj 2CV biće ponuđen na aukciji koju će Aguttes organizovati 30. avgusta 2021. u Parizu – u Grand Palaisu – tokom Tour Auto 2021. Ovaj izvanredni komad, koji se u ovom trenutku može opisati kao nov, procenjuje se na 50.000 do 70.000 evra.

Ovaj  iznos može da se učini pomalo nerealnim, ali pre nekoliko nedelja na aukciji je prodat Citroen 2CV Charleston, koji je u manje dobrom stanju i s 39 kilometara postigao veličanstvenih 47.560 evra.

Mada automobil nikada nije registrovan, imao je vlasnika koji želi da bude diskretan. Vlasnik je osnovao firmu u SAD-U koja je uvozila i prodavala modele Citroen. Kupio je 30 od poslednjih 2 proizvedena kamiona, od kojih je 27 prodato. Šta je s poslednja tri? Kaže se da je dotični čovek zadržao ova tri modela, a ovaj Charleston je jedan od njih.

Opšte stanje nije samo izuzetno za spoljašnjost, unutrašnjost bi i dalje trebalo da miriše kao nova. Međutim, aukcijska kuća ističe da Spačeku potrebna kratka vožnja do radionice pre nego što pređe prve kilometre, jer su tečnosti sada stare preko 30 godina, a vazduh u gumama je iz prošlog milenijuma.

Izvor: Autoportal.hr