fbpx

Zanimljivosti o automobilima

‘Oktanski‘ prsten od metala starih katalizatora

Ako ste ljubitelj automobila i razmišljate o prosidbi svoje bolje polovine, onda će vas ovi venčani prstenovi inspirisani automobilima možda zainteresovati. Ne možemo da garantujemo isto i za vašu bolju polovinu…

blank
Foto: Edward Fleming

Kako piše Jutarnji,.hr, posebni prstenovi su nastali u saradnji između kompanije Scrap Car Comparison i britanskog draguljara Edwarda Fleminga. Izrađeni su od plemenitih materijala iz starih katalizatora i mogu da budu inspirisani bilo kojim automobilom. Prvi od proizvedenih su inspirisani su Mini Cooperom, Lamborghinijem Huracanom i Ford Fiestom.

Što se tiče onog koji inspiraciju pronalazi od Mini Coopera, dolazi s crvenim, belim i plavim kamenjem, te gravurama Union Jacka oko njih. Oblik dijamanta je inspirisan dizajnom aluminijumskih naplataka Minilight od automobila, a kupci mogu čak da odaberu i neke personalizovane gravure na unutrašnjoj traci prstena.

Ford Fiesta prsten je posebno upečatljim dijamantima postavljenim tako da imitiraju farove veoma popularnog hatchbacka, a završen je u nijansi kraljevsko plave – boja koja vam verovatno prva padne na pamet kad neko pomene Fiestu.

Ako želite nešto zaista posebno i ekskluzivno, onda je možda za vas prsten inspirisan Lamborghinijem Huracanom. Očekivano, dostupan je u žuto-beloj nijansi, a dijamantno okruženje je inspirisano konfiguracijom izduvnih cevi italijanskog superautomobila.

Izvor: Jutarnji.hr