fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Ocenjivanje bezbednosti automobila

Zakon nalaže da svaki novi automobil mora proći bezbednosne provere pre nego što se nađe u prodaji. To je razlog što neki jeftini modeli azijskih proizvođača nikada nisu uspeli da dobiju homologaciju za evropsko tržište.

blank
Foto: Euro NCAP Newsroom

Osim toga, cilj je da se bezbednost podigne na viši nivo, a ne da ostane na zakonskom minimumu. Priznata evropska organizacija koja se bavi ocenjivanjem bezbednosti automobila je Euro NCAP.

Ova organizacija vrši simulacije sudara i ocenjuje bezbednost svakog automobila koji izađe na evropsko tržište. Ako želite da vidite koliko je bezbedan auto koji vozile ili želite da kupite, pogledajte to na njihovom sajtu. Kriterijumi i grupe ocenjivanja se menjaju i usavršavaju zajedno sa automobilima i uslovima saobraćaja. Od 2009. godine ocenjuju se 4 grupe:

  • zaštita odraslih putnika
  • zaštita dece
  • zaštita pešaka
  • bezbednosni sistemi ugrađeni u vozilo

Svaka od ovih kategorija nosi određeni broj bodova. Na kraju se daje ukupna ocena bezbednosti automobila, izražena zvezdicama. Osim testova sudara, proverava se da li automobil ima ugrađene podsetnike za nevezan sigurnosi pojas, da li ima ugrađene ograničavače brzine, da li ima serijski ugrađenu elektronsku kontrolu stabilnosti, a proverava se i uticaj na potencijalne povrede kičme i vrata.

Zaštita odraslih putnika ocenjuje se po kriterijumima:

  • čeoni (frontalni) sudar
  • bočni sudar
  • bočni udar u stub (banderu

U obzir se uzimaju ljudi različitih visina i u različitim položajima sedenja. Posebna pažnja se posvećuje zaštiti u zoni kolena. Ocenjuje se i uticaj na povrede kičme i vrata.

Zaštita dece
Zaštita dece je jedna od najbitijih stvari kada govorimo o bezbednosti. Testom se simulira uticaj na decu od 18 meseci i 3 godine starosti. Vrše se probe čeonog i bočnog sudara. Proverava se i jasnost uputstva za postavljanje dečijeg sedišta.

Zaštita pešaka
Pešaci su najranjiviji učesnici u saobraćaju. Kada bi se njihovoj bezbednosti posvetila veća pažnja, smanjile bi se povrede i broj smrtnih ishoda pri naletanju automobila na pešake. Osim toga, takve situacije nose ozbiljne posledice za vozača. Pri testovima, meri se uticaj udarca vozila u donji i gornji deo nogu i udarac glavom odrasle osobe i deteta.

Bezbednosni sistemi
Euro NCAP testira bezbednosne sisteme i nove tehnologije ugrađene u vozila sa ciljem da se izbegne sudar i poveća bezbednost učesnika u saobraćaju. Proizvođači koji ugrađuju elektronsku kontrolu stabilnosti (ESP, ESC…), podsetnike za nevezan pojas i limitatore brzine, dobijaju dodatne poene na testovima.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *