fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Novi Fiat modeli nude zaštitu od virusa

U Fiatu predstavljaju svoje hibride opremljene naprednim sistemom za filtriranje vazduha.

blank
Foto: Snows

Svet se polako vraća u rutinu koja je daleko od one pre pandemije, ali je ipak koliko toliko normalna. Ko zna, možda će se u budućnosti više pričati o higijeni, a manje o veličini. Da budemo precizniji, način filtriranja vazduha u kabini mogao bi postati zanimljiviji od veličine ekrana.

Fiat je za to spreman, pa sada nudi D-Fence sistem na pojedinim modelima, i to hibridnim verzijama Pande i 500-ice. Poznata je i cena koja je u slučaju Pande 9820 eura, a 500 je za nepunih 1000 eura skuplji. Za taj novac kupac dobija automobil opremljen novim visokoučinkovitim sistemom za filtriranje vazduha, kao i UV lampu za dezinfekciju površina u automobilu.

Vratimo li se na hibridnu tehnologiju, znajte da je u pitanju koncept blagog hibrida koji čini 1.0 FireFly trocilindrični benzinac od 71 KS, Li-Ion baterija i remenski pokretan starter-generator. Drugi je pod naponom od 12V te doprinosi sa tek 3,6 kW. Tokom vožnje konstantnom brzinom benzinski motor se gasi, a u Fiatu kažu kako je emisija CO2 manja do 30%.

I sad ono najbolje, Fiat je ove modele ponudio kroz jedinstven sistem finansiranja po ceni od 4 eura/dan, što ga stavlja na nivo cene javnog prevoza.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *