fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Nova BMW-ova fabrika u Mađarskoj počinje s radom 2025. godine

BMW Manufacturing je najavio da će izgradnja prvih zgrada buduće fabrike BMW Groupe u Debrecinu započeti početkom 2022. godine. Prva faza će se fokusirati na zgradu centralne kancelarije i centra za obuku koji će pripremiti zaposlene za početak proizvodnje 2025. godine.

blank
Foto: Screenshot Youtube

Aktivnosti kao što su cevovodi, vodovodne instalacije i snabdevanje energijom, kao i putevi te parkinzi su već u izgradnji. Procesi konkursa za izgradnju tehnoloških zgrada poput lakirnice i montaže biće otvoreni tokom nekoliko sledećih meseci, piše Revija HAK.

Dalje, BMW kaže da će fabrika u Debrecinu proizvoditi i automobile s električnim pogonom koja će se bazirati na sledećoj generaciji vozila razvijenih pod platformom tzv. Neue Klasse (nova inovativna i električna vozila).

U fabrici BMW-a u Debrecinu trenutno postoji samo bazni tim od 20 zaposlenih koji upravlja aktivnostima i planiranjem. Trenutni fokus procesa zapošljavanja biće na područjima poslova kao što su ljudski resursi, upravljanje objektima, finansije i nabavka. U budućnosti će ovde posao naći i do 1000 zaposlenih, tako da se godišnje u Mađarskoj može proizvesti do 150.000 vozila. Investicija je vredna milijardu evra.

Izvor: Revijahak.hr