fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Ne kupujte polovnjake sa ovim motorima!

Čak i najcenjeniji automobilski brendovi imaju verzije koje se mogu preporučiti samo najgorim neprijateljima – to su nerazvijeni automobili koji se jednostavno moraju pokvariti.

blank
Foto: mlfree.com

Automobilske kompanije teraju razvojne timove i dobavljače da im ponude brža, jeftinija i modernija rešenja, što dovodi do stvaranja loših automobila. Jedan od takvih primera je i Mercedes-Benz A-klase iz 1997. godine, koji se na ne preterano zahtevnom testu jednostavno prevrnuo.

Manje spektakularnih primera ima veoma mnogo, a radne grupe se najčešće oslanjaju na male promene, neretko i ignorisanje problema.

1. 1.6 THP motor – Peugeot, Citroen, BMW i Mini

Većina proizvođača ima problema sa kvalitetom modernih dizelskih motora – u Peugeotovoj se kategoriji smatraju „rudnikom“ – konstruisanim zajedno sa BMW-om – 1.6 THP četvorocilindričnim benzinskim motorima. Zatezači lanca su njihova najslabija tačka. U modelima proizvedenim do 2010. godine ovaj će se element gotovo sigurno raspasti, kasnije je verovatnoća greške manja. Greška se manifestuje u zvuku sličnom zvuku dizelskog motora. U tom slučaju trebate se odmah javiti majstoru za zamenu kompletnog pogonskog lanca. Ako se neko odluči voziti takav automobil, na kraju će morati zameniti motor.

2. V6 i V8 motori (M272 i M273) – Mercedes

Frustrirani vlasnici dizela u nuždi traže pomoć u benzinskim motorima sa prirodnim aspiracijom. U slučaju Mercedesa mogu biti razočarani. V6 i V8 motori (M272 i M273-2,5, 3,0, 3,5 V6, 4,7 i 5,5 V8) proizvedeni do 2006. godine imaju tendenciju da izgube zupce zupčanika koji pokreću balansirajuće osovine. Prvi simptomi su pad snage i upaljena lampica za rad motora. Zanemarite li ovo uskoro će vam trebati novi motor. Ako krenete pravo u radionicu – takođe će boleti (cena). Sama osovina zupčanika ne košta puno, ali da biste je zamenili, mora se rastaviti motor. Dobra vest: novi motori imaju revidiranu konstrukciju. Mercedesov motor OM 651 ima izvrsne performanse, malu potrošnju goriva i, srećom, obično je još uvek pod garancijom, ali probleme treba očekivati u njegovim varijantama opremljenim brizgaljkama Delphi sa Boschovim dodacima. Piezoelektrične brizgalice ne rade. Upozorenje! Iako proizvođač zna da nije uspeo zbog ogromnih troškova, nije organizovao jednostavnu mogućnost zamene. Kada kupujete polovan automobil, bolje je potražiti model sa većom kilometražom – gotovo je sigurno da je prethodni vlasnik zamenio brizgaljke i dobio produženu garanciju. Nepopravljeni primerci sa početka proizvodnje i sa malom kilometražom su „mine“!

3. Motori 2.5 V6 TDI i 2.0 TDI PD 16V – VW, Audi…

U automobilima koji voze na kratkim relacijama, nakon samo 30-40 hiljada preveženih kilometara može doći do kvara, teoretski bez održavanja. Postoji nekoliko razloga i problema; Volkswagen je priznao da je kupio lance od dobavljača koji nije mogao osigurati kvalitet. Međutim, dokumentacija koja ide u servis, pokazuje da VW savršeno dobro zna problem sa neispravnim podešavačima i zatezačima. Osim toga, dešavaju se i nepopravljive pukotine na glavi motora i pumpi za ulje, a problemi sa ubrizgivačima su gotovo neizbežni. Rutinske popravke i zamene, nekada jednostavno ne reševaju probleme, što može biti katasrofalno za novčanik vlasnika ili korisnika.

4. 2.0D motor – BMW

Postavljanje pogonskog lanca u zadnji deo motora (sa bočne strane pregrade automobila) omogućuje uštedu malo prostora i navodno poboljšava sigurnost prilikom sudara sa pešakom. Još je gore ako se lanac istegne. Da li se motor trese zbog istrošenog lanca, i da li buka znači potrebu za nekom drugom popravkom, to ćete saznati tek kada izvadite motor. Treba znati da, nažalost, lanac nije večan, a u 2.0D motoru je izuzetno nestabilan – pogotovo kada ulje ne menjate dovoljno često. Čak ni benzinski motor 1.6, koji se koristio do 2008. godine, nije dobra alternativa.

5. Opel, Renault. 3.0 dizelski motor. Tri litarski dizel?

Zvuči kao najava stotina hiljada kilometara nesmetanog rada. Ali ne u ovom slučaju. Isuzuova konstrukcija koja se našla pod poklopcima različitih modela Opela, Renaulta i Saaba, ima ozbiljan nedostatak – obično nakon 150.000 kilometara obloge cilindara nestaju. Simptomi izgledaju kao da „izgori“ zaptivač glave motora, a zamena je beskorisna. Efikasna popravka? Skoro pa nemoguće. Polovni motori koji se mogu kupiti, neretko su već pokvareni, a originalni Isuzuov motor (kao u modelu D-Max) ima drugačije nosače i ne može se koristiti kao zamena.

Izvor: Automobili.ba