fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Šta treba uraditi kada na pumpi natoče pogrešno gorivo?

Natočili ste pogrešno gorivo i shvatili ste to “na vreme”? Ako ste pokrenuli motor, ovde ćemo vam približiti šta se događa i postupak koji će uslediti nakon toga. Pogledajte savete koji će umanjiti moguću štetu.

blank
Foto: motoringresearch.com

Današnji način vožnje pomalo je stresniji od onog iz nekih prošlih vremena, jer smo dekoncentrirani svakojakim uticajima kojih nekada nije bilo. Svi digitalni dodaci i spoljnii faktori poput gužve u saobraćaju dovode do gubitka pažnje i samo trenutak nepažnje dovoljan je da zaustavljanje na benzinskoj pumpi krene po zlu, odnosno trošak točenja goriva postane mnogo veći, pišu Automobili.hr.

Pre svega, činjenica je kako to nije učestali događaj no ipak može se dogoditi svakome. U stvarnosti nije toliko jednostavno zameniti goriva na benzinskoj pumpi, jer cev dizelske stanice u pravilu bude šira, odnosno ulaz benzinskog rezervoara uža, pa će verovatnije benzin završiti u dizelskom rezervoaru. Iako nužno ne mora biti velika šteta, u slučaju da do toga dođe, ovo su korisni saveti kako sprečiti dodatnu štetu od one već počinjene. Najčešće se dogodi da benzin ulijemo u automobil sa dizelskim motorom, što je mnogo veći problem, a postupak ako do toga dođe je sledeći.

1. Ne palite/pokrećite motor!

Prvo pravilo jest da nikako ne pokrećete motor, odnosno ne palite automobil ako ste u međuvremenu shvatili šta se dogodilo. To je prvi deo koji vas može bitno spasiti od skupog servisa i zamene kontaminiranih delova. Postoji mogućnost da gorivo ne dođe do sistema za ubrizgavanje pa će pražnjenje rezervoara za gorivo biti jedini trošak.

2. Ugasite motor odmah čim ste shvatili šta ste učinili!

Drugo pravilo jeste „spasiti što se spasiti može“ tj, ako ste već pokrenuli motor, odnosno upalili automobil, ugasite ga čim ste shvatili šta ste napravili, ako to naravno automobil ne odradi umesto vas. U ovom drugom slučaju, šteta koja je počinjena verojatno više nije mala i ono što se od vas očekuje jeste poziv šlep službi koja će vozilo odvući na dijagnozu, a zatim popravak.

3. Zovite servisera ili šlep službu!

Treće jeste promena delova koji su došli u dodir sa pogrešnim gorivom, a to će odraditi serviser nakon što utvrdi u kom je stanju motor, veličina kvara, sistem za ubrizgavanje, da li je gorivo dospelo do dizni i može li se šteta rešiti samo pražnjenjem rezeroara. Razlika je ipak u tome jeste li natočili dizel u benzinski rezervoar ili obrnuto.

4. Zamena delova dizelskog motora!

Ako benzin natočite u rezervoar dizelskog automobila, i uopšte upalite motor, jer neki moderni sistemi imaju blokadu motora pa će u jednom trenutku prepoznati grešku i sprečiti dalji sistem ubrizgavanja, verovatnoća da ćete preći nekoliko stotina metara je mala.

Moderni dizel motori rade pod vrlo visokim pritiskom i unutar motora postoji vrlo mala tolerancija za pogrešno gorivo. Takođe, uloga goriva nije samo energija za pokretanje već i  mazivo za motor i sistem ubrizgavanja. Kad benzin uđe u dizelski motor, on deluje kao razređivač, uzrokujući gubitak svojstva podmazivanja i pumpa za gorivo će trpeti mnogo više trenja. Ako celi proces ode toliko daleko, biće potrebno isprati sistem za gorivo biće i ako postoje bilo kakve oštećene komponente, moraju se menjati. Delovi koji se nalaze na „udaru“ biće filter, brizgaljke, katalizator, senzori, a izmena svih nabrojanih delova iziskuje mnogo sati rada, a čišćenje istih verojatno neće učiniti mnogo bolju situaciju.

5. Zamena delova benzinskog motora!

Dizel je teži i masniji od benzina i potreban mu je pritisak kako bi se motor mogao pokrenuti. On će potonuti jer je teži od benzina i napuniće brizgaljke. Automobil u teoriji može raditi, postoji mogućnost jačeg dimljenja, trenja, ali šteta možda neće biti velika, no na kraju bilo bi dobro pozvati šlep službu kako bi serviser proverio nastalu štetu i po potrebi uklonio problematične delove.

Kako bi rešili problem, serviser će isprazniti rezervoar, napuniti ga benzinom, očistiti ili zameniti brizgaljke i promeniti filter. U svakom slučaju, bolja priča biće čišćenje benzinskog rezervoara, no taj posao shvatite ozbiljno i budite koncentrisani kada točite gorivo.

Izvor: Automobili.hr