fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Najzanimljiviji mitovi o automobilima

Prikolicu koja se zanosi možete ispraviti naglim dodavanjem gasa

Ovo ne samo da nije tačno već je i opasno. Pretpostavka je da će se naglim pritiskom papučice gasa prikolica ispraviti i automobil sa njom nastaviti da se kreće u pravoj liniji. U ovom slučaju, prikolica se ponaša poput klatna.

blank
Foto: Halo Oglasi

Bolje gume uvek idu na prednju osovinu

Pretpostavka iza ove tvrdnje je da bolje gume postavljene na prednjoj, upravljačkoj osovini automatski znače i brži odziv upravljača, pa samim tim i bezbednost je veća. Zato mnogi vozači kupuju samo prednje gume nove, dok one zadnje voze dok se bukvalno ne raspadnu. Ovo je pogrešno.

Vožnja u leru štedi gorivo

Stara vozačka mudrost kaže – kad menjač nije u brzini, automobil troši malo goriva, zato na nizbrdici uvek vozi u leru. Kako svi savremeni automobili (oni bez karburatora) imaju sistem elektronske regulacije dotoka goriva, ova vozačka pretpostavka je besmislica.

Policajac bez propisane kape me ne može kazniti

Ovo je jedna pogrešna glasina koja vas može skupo koštati. Posebna direktiva o tome da policajac na dužnosti mora da nosi propisanu uniformu, istina postoji i u slučaju da je ne ispunjava za njega postoji i propisana kazna. Međutim, čak i kada mu neki deo uniforme nedostaje, on vas i dalje može kazniti za načinjen prekršaj. Dakle, nemojte se igrati sa rukom zakona, makar i kupaći kostim nosila.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *