fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Najprodavaniji automobili u Srbiji do 5.000 eura

Svima onima koji su verni fanovi automobila, kojima je to hobi ili koji se upravo nalaze u uzbudljivoj i pomalo iscrpljujućoj potrazi za svojim novim mezimcem na četiri točka, dosta znači kada čuju utiske ostalih vozača i otkriju koji su to najprodavaniji, ali najpovoljniji četvorotočkaši u Srbiji, kako zbog svoje cene, tako i zbog troškova servisa.

blank
Foto: en.mercopress.com

Prema poslednjim podacima Asocijacije uvoznika vozila i delova, za prvih šest meseci 2021. godine, u Srbiji je, isto kao i nekoliko prethodnih godina, Škoda najprodavanija marka automobile, iza nje se nalazi Fiat, dok je treće mesto zauzela Toyota.

Najviše se prodaju automobili koji koštaju između 3.000 i 5.000 evra, a sa ovim budžetom mogu se kupiti vozila u proseku stara oko deset godina. Pored već pomenutih najtraženijih modela, za taj novac može se, recimo, naći i „Volkswagen Passat“, „Pežo 308“, „Ford Fiesta“, “Renault Megane”, ali sledeća četiri modela retko koji može da “prešiša”:

Škoda Octavia

Za Škodu se može slobodno reći da je jedan od pouzdanijih proizvođača automobila, već godinama važi za najtraženiji brend među vozilima u Srbiji, a njen model – čuvena Octavia najprodavaniji je automobil u našoj zemlji.

Proizvođači prilikom izrade Oktavie koriste izrazito kvalitetne materijale što nam govori o njenoj najboljoj osobini, a to je ništa drugo do dugotrajnost. Ako je vozilo dobro održavano, servisni troškovi mogu da se drže na prilično niskom nivou, a još jedna od glavnih prednosti je ta što su novije generacije ovih vozila značajno unapređene po pitanju unutrašnjeg komfora, sa izuzetno velikim gepekom, pa se može reći da je Octavia idealni porodični, gradski automobil, kao stvoren za udobnu vožnju.

FIAT 500

Ovaj automobil gotovo da nema dostojnog konkurenta kada je pomenuti proizvođač u pitanju, a novi Fića proizveden krajem 2000-ih danas se može naći na poznatom sajtu za prodaju automobila po ceni nižoj od 5.000 evra. Fiat 500 prosto je ikona među gradskim automobilima, baš kao i njegov predak – omiljeni momački automobil koga je Dragan Nikolić sa ulogom Flojda vinuo u zvezde. Mnogi vozači učili su vožnju na starim Fićama, pa je kupovina njegovog naslednika prosto logičan sled koji objašnjava današnju popularnost ovog vozila.

Fiat 500 sa svojim retro dizajnom zadržao je staru čar koja ga je krasila, međutim, za razliku od prethodnika, moderni 500 ima motor i pogon napred, modernije benzinske i dizel motore.
Kada je sigurnosti u pitanju, ima čak sedam vazdušnih jastuka u svim svojim modelima, a može da se pohvali i električnim pomagalima kao što su ABS kočnice, elektroničkim programom stabilnosti (ESP), regulacijom sprečavanja proklizavanja (ASR) i mnogim drugim naprednim karakteristikama. Takođe, ergonomski i funkcionalno doteran je do vrhunca, ali ipak, pored svih razlika nastavlja sa duhom koji je započet još davne 1957. godine, što današnji vozači i te kako umeju da cene.

Toyota Yaris

Toyoti na srpskom tržištu svake godine beleži povećanje prodaje, a potražnja za ekonomičnim, ali pre svega gradskim vozilima, dovela je do uspona Toyote Yaris druge generacije koja košta oko 4.000-5.000 evra. Najpopularniji Toyota model na našem tržištu pažnju izaziva svojim atraktivnim stajlingom zahvaljujući kome izgleda dosta moderno, sa dosta inovacija koje se mogu uočiti i na spoljašnjosti i u unutrašnjosti vozila.

Automobil je, pre svega, izuzetno prostran, sa više nego dovoljno mesta za pet odraslih osoba, pa iz tog razloga pojedini svrstavaju ovaj automobil u višu klasu, a njegovi vlasnici kažu da je reč o izuzetno kvalitetnom i pouzdanom automobilu koji ne pravi previše problema u vožnji i koji će vas odlično služiti dugi niz godina.

Opel Astra

Od svih navedenih automobila možda najdostupnija i najprisutnija na našim ulicama je čuvena Opel Astra, omiljeni polovni automobil među srpskim vozačima. Prema njihovim iskustvima, ovaj automobil je dosta dobrih voznih performansi koji, što je najvažnije, opravdava svaki dinar uloženog novca, rezervni delovi široko su dostupni na tržištu, a sam servis nije toliko skup.

Astra 2011. godište može se naći za oko 4.000 evra , a ova četvrta generacija bila je jedan od najboljih hečbekova nakon svog uvođenja, mnogi će reći bolja i jeftinija od svog konkurenta – Golfa. Sveukupno predstavlja veoma dobar automobil, atraktivnog dizajna, dok je izbor paketa opreme možda i prevelik.

Izvor: sasomange.rs