fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Najproblematičniji 10-godišnji kompakti prema ADAC-u

ADAC procenjuje stopu kvarova automobila na temelju poziva nemačke pomoći na cestiputu. Kako su prošli 10-godišnji kompakti? Predstavljamo sedam najniže ocenjenih.

7. Renault Megane

blank
Foto: automobili.ba

Kompaktni Megane ocenjen je bolje od Golfa, Astre i Focusa, što je sigurno dobar rezultat. Pored ovoga, sa stopom kvarova od 23,1 na 1.000 registrovanih automobila, rezultat je već prikazan na žutoj podlozi, što signalizuje povećan broj problema. U slučaju automobila iz modelske godine, stručnjaci ADAC -a nisu ukazali na ponavljajuće probleme. Ostali su uključivali ispražnjene akumulatore, senzore položaja radilice (simptomi kvara: upaljena signalna lampica „check engine“, problemi sa pokretanjem motora, isključivanje motora za vreme vožnje) i zupčasti remen. Prosečna godišnja kilometraža Megana je 12 hiljada kilometara.

6. Volkswagen Golf

blank
Foto: automobili.ba

Šesti najproblematičniji kompaktni model iz modelske 2011. godine je Volkswagen Golf sa prosečnim brojem poziva za pomoć na putu od 23,3 na 1.000 vozila. Utešna je činjenica da su greške prilično slučajne prirode. Prosečna godišnja kilometraža Golfova prilično je niska – iznosi 11 hiljada kilometara.

5. Opel Astra

blank
Foto: automobili.ba

Večni rival Golfa u 2011. bio je nešto gori od njega (26,6 poziva za pomoć na putu na 1000 automobila određene godine). Izvor najvećih i ponavljajućih problema bio je neispravan sistem recirkulacije izduvnih gasova – EGR. Vrlo često, ali ne i 2011., akumulator se praznio na način koji je sprečavao pokretanje motora. Prosečna godišnja kilometraža Astre je 11 hiljada kilometara.

4. Ford Focus

blank
Foto: automobili.ba

Pre nekoliko godina Ford je napravio kvalitativni skok u svojim automobilima. Međutim, nisu savršeni u pogledu trajnosti. Focus iz 2011. izgubio od Golfa i Astre sa odnosom od 31 poziva za pomoć na putu po 1.000 registrovanih automobila. Srećom, kvarovi nisu bili ozbiljni – najčešći su bili akumulatori. U automobilima 2013. godine problemi sa crevima sistema hlađenja i greanja otkriveni su relativno često. Prosečna godišnja kilometraža Focusa je 13.000 kilometara.

3. Hyundai i30

blank
Foto: automobili.ba

Za mnoge bi ljude moglo biti iznenađenje što je kompaktni Hyundai, uživajući u dobrim recenzijama, relativno često prisiljavao svoje korisnike da nazovu pomoć na putu (33,5 na 1000 automobila). Za automobile iz 2011. to je uvelike bilo posledica problema sa akumulatorima i pumpama za gorivo. U starijim automobilima ADAC je takođe izvestio o ponavljajućim problemima sa kvačilom, lancem ili starterom. Prosečna godišnja kilometraža Hyundaija i30 iznosi 12 hiljada kilometara.

2. Peugeot 308

blank
Foto: automobili.ba

Mišljenja o automobilima iz Francuske nisu najbolja, pa je teško uzeti u obzir visoku poziciju Peugeota 308 na listi najkapricioznijih kompaktnih modela 2011. (39,6 poziva za pomoć na putu na 1000 automobila). Ponavljajući problemi usredsređeni su na akumulatore, dizne za gorivo i sistem za paljenje (bobine). U starijim automobilima ADAC je takođe naveo alternatore i svećice kao delove sa većim rizikom. Prosečna godišnja kilometraža Peugeota 308 iznosi 14 hiljada kilometara.

1. Kia Cee’d

blank
Foto: automobili.ba

Možda najveće iznenađenje za celu listu je niska ocena Kie Cee’d (52,7 grešaka / 1000 automobila). U slučaju Kie Cee’d, stručnjaci ADAC-a najčešće su pokušavali rešiti probleme sa starterima, akumulatorima, pumpama za gorivo, pogonskim lancima i svećicama. Prosečna godišnja kilometraža ovog modela je 12 hiljada kilometara.

Izvor: automobili.ba