fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Najpotcenjeniji automobili u istoriji!

Nažalost, nisu svi sjajni automobili dobili priznanja koja su zasluživali.

Neka izuzetna vozila često ostanu neprimećena od strane šire publike, a pred nama je 8 modela koji su tokom poslednjih 60 godina nezasluženo bili u zapećku.

Citroën GS

blank
Foto: vrelegume.rs

Brojne ispisane stranice su automobilske publikacije posvetile modelima kao što su Traction Avant, 2CV i DS. Međutim, to nije bio slučaj i s briljantnim Citroenom GS. Evropski automobil godine 1971. je posedovao tehnologiju luksuznog DS-a, koju je učinio dostupnom mnogo širem automobilskom auditorijumu.

Opel Lotus Omega

blank
Foto: vrelegume.rs

Kakav automobil! Mnogi su ga smatrali prebrzim za regularne puteve i čak tražili da se zabrani. Ovaj „ubica superautomobila“ zaslužuje svoje mesto u automobilskoj istoriji. Treba se podsetiti da „ispod lima“ ne počiva nešto što bismo nazvali tradicionalnom limuzinom, posebno u 3000 GSi izdanju maksimalne brzine 225 km/h.

Porsche 914 i 914/6

blank
Foto: vrelegume.rs

Da li je prošao „ispod radara“ zbog „kutijastog stajlinga“ ili povezanosti s VW-om? Da li je možda u pitanju konfiguracija sa središnje pozicioniranim motorom? Ipak, jedno je sigurno, a to je da je VW-Porsche 914 bio preskup. Šta god da je razlog, ova zamena za Karmann-Ghiu je uvek bila u senci 911-ice. Ipak, kao prvi svetski sportski automobil sa središnje pozicioniranim motorom zaslužuje više poštovanja.

Volvo 164

blank
Foto: vrelegume.rs

Lansiran 1968., Volvo 164 je predstavljao veliku stvar za švedsku kompaniju. Ovaj veliki luksuzni automobil je „na nišanu“ imao pre svega „Nemce“. Bio je „naoružan“ šestocilindarskim motorom, a stvari su podignute na viši nivo 1971., kada je Volvo lansirao 164E s elektronskim ubrizgavanjem goriva, što je bio najmoćniji model švedske marke do tada.

Fiat 124 Spider

blank
Foto: vrelegume.rs

Svaka čast Fiatu za „klikere“ koji počivaju iza 124 Spidera. Baziranje prvog sportskog automobila sa zadnjim pogonom od osamdesetih na Mazdi MX-5, sjajan je potez. Kompaniji takođe treba odati priznanje za odličnu primenu 1,4-litarskog Multiair motor, bez obzira što ne može da dostigne tako „visoke note“ kao Mazdin agregat. Ipak, Abarth 124 Spider je jedna od najboljih „Mazdi MX-5“ koje možete da priuštite.

Opel Manta GTE

blank
Foto: vrelegume.rs

Kada je na scenu stupio legendarni Ford Capri, Opel je morao da pruži odgovor, a on je došao u vidu Opel Mante GTE. Ovaj sjajni automobil s elektronskim ubrizgavanjem goriva bio je više nego sposoban da se upusti u bitku s glavnim rivalom. Na neki način je „otpevao labudovu pesmu“ 2+2 modela, čije su mesto zauzeli hečbeci.

Ferrari Mondial

blank
Foto: vrelegume.rs

Ideja o Ferrariju s četvoro sedišta ostaje svetogrđe za neke puritance. Čak i 612 Scaglietti i FF nisu uspeli da promene mišljenje „tifoza“ po tom pitanju. Lansiran kao Mondial 8 1980., nije bio bez greške. Sa samo 215 ks, mogao se etiketirati kao „hot heč“, dok je paket unutar kabine bio daleko od idealnog. Međutim, priuštiti Ferrari s četvoro sedišta i V8 motorom iz Maranela za relativno nisku cenu, ipak je sjajna stvar.

Nissan Pulsar

blank
Foto: vrelegume.rs

Nissanov hečbek nije posebno zabavan za vožnju, niti mu je stajling bio nešto što bi izazivalo bilo kakvu pažnju. Međutim, za porodice je bio odlično rešenje zbog više nego solidnog prostora na zadnjoj klupi.

Izvor: vrelegume.rs / Autor: Pavle Barta

Na našem sajtu u kategoriji „KVIZ“, zabavi se i proveri koliko dobro poznaješ omiljenu marku automobila. Klikni „OVDE“.