fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Najneobičnija imena automobila

U tekstu ispod izdvojili smo automobile čija su imena na nekim jezicima tragikomočna. Ukoliko smo neki zaboravili molimo vas da dodate u komentaru.

blank
Foto: Q COSTA RICA

Mazda LaPuta – Ime automobila potiče iz knjige „Guliverova putovanja“, Jonathana Swifta, ali pokušajte to da objasnite nekome ko govori španski, jer na ovom jeziku ime ovog automobila znači – prostitutka.

Nissan Moco – Pod ovim nazivom, ovaj Nissanov model se našao samo u Japanu, ali to ipak ne menja činjenicu da se zove „slinavko“.

Opel Ascona – Da barem ime ovog popularnog automobila znači „cvetić“ ili „crvić“, pa da ne crvenimo toliko. Umesto toga, Ascona na dijalektu koji se govori u severnoj Španiji i delovima Portugala označava ženski polni organ.

AMC Gremlin – Da li je potrebno dalje objašnjavati? O čemu li su razmišljali kada su mu davali ime.

Ford Kuga – Kuga je u četrnaestom veku pobila gotovo pola Evrope, a 700 godina kasnije, američka kompanija je u nedostatku imena, očigledno otvorila rečnik nekog od jezika sa ovih prostora. Ako je od amerikanaca, mnogo je.

Honda Fitta – Još jedan ženski „polni organ“, ovoga puta na švedskom i norveškom… Zašto bi samo Španci i Portugalci imali takav ekskluzivitet.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *