fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Najjeftiniji auto dolazi iz Kine i naručuje se preko Aliexpress-a (VIDEO)

Ovaj automobil možda nije apsolutna definicija jeftinoće, ali bi vas verovatno iznenadilo to da uopšte nije loš.

blank
Foto: PrintScreen- YouTube/Jalopnik

Kineski servisi za onlajn kupovinu Alibaba i Aliexpress često mogu da predstavljaju kockanje, budući da se neretko dešava da dobijete nešto što niste naručili. Ima, međutim, i obrnutih primera…

Kako prenosi „Telegraf“, upravo ovako nešto se dogodilo novinaru automobilskog sajta Jalopnik Džejsonu Torčinskom, koji je bio prijatno iznenađen kada je naručio električni automobil i to po ceni – nižoj od 1000 dolara.

Otkrio je da ono što je dobio mnogo bolje nego što je očekivao!

A to što je naručio najverovatnije je najjeftinije potpuno funkcionalno električno vozilo na svetu, proizvod je kineske kompanije Changli i košta samo 930, odnosno 1200 dolara sa uključenim paketom baterija. Uz dodatne troškove transporta do Amerike, ukupna cena je iznosila nešto manje od 3000 dolara.

O malom Changliju Džejnson je snimio nekolio videa u kojima je otkrio da vozilo ima prilično iskoristivu bateriju i da je veoma okretno. Za toliko malo novca koliko košta, ovaj električni kvadricikl ima svu opremu koju biste očekivali od savremenog vozila, pa čak i kameru za vožnju u nazad.

Međutim, Changli EV je daleko od vrhunskog automobilskog inženjerstva. Sa motorom od 1,1 konjske snage izuzetno je spor i po dinamici vožnje dosta odskače od svremenih vozila. Veoma je uzak, visok i ima male točkove.

Nije ni potrebno posebno naglašavati da sasvim sigurno, Changli nije baš najbezbednije mesto u slučaju sudara, pogotovo sa nekim velikim SUV automobilom. Razlog tome je upravo činjenica da nije, u pravom smislu, auto zbog čega ne mora da prolazi rigorozne testove bezbednosti.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *