fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Najbolji polovnjaci za 2021. godinu

Kada je reč o listi najboljih polovnih automobila koji variraju od 1.500 do 8.500 evra, ona je sastavljena uključujući brojna svetska istraživanja i namenjena je svima koji žele da priušte sebi polovnjak u okviru ovih cifara.

blank
Foto: licnefinansije.com

Audi A4 B6/B7 2001-2008 – (2.0 TDI)

blank
Foto: autoexclusive.rs

Audi A4 predstavlja dobar automobil i definitivno je kreiran prema svačijem ukusu. Kupovinom ovakvog polovnjaka, dobijate moderan model sa izuzetnim vešanjem i savršenim šasijskim komponentama. Ukoliko želite i pouzdan motor, možete odabrati modele praćene sa 1.8t benzinskim i 1.9 TDI dizel motorima. Obe verzije agregata veoma su pouzdane, izuzetno dizajnirane i robusne.

Stručnjaci ne preporučuju V6 izdanja ovih automobila, iz razloga što ćete dobiti nešto sporiji model sa više problema, a 1.8t i 1.9 TDI automobili dokazano su brži od svih V6 jedinica bez turbina. Za sve ljude koji žive u nešto hladnijim uslovima sa dosta snega, stručnjaci preporučuju kupovinu Quattro modela sa pogonom na svim točkovima. Quattro sistem kompanije Audi je potpuno besprekoran i gotovo je nemoguće zaustaviti ga u snegu ili blatu.

Kada se radi o četvorkama, najbolji izbor šasija svodi se na B6 i B7 varijante, od kojih su obe podjednako dobre i B7 predstavlja redizajniranu verziju B6 modela.

BMW E90/E91 2007–2013 320D

blank
Foto: autoexclusive.rs

Modeli ovih serija veoma su dobri za vožnju, jeftini i izdržljivi. Sa druge strane i kod njih je bolji izbor dizel pogonska linija, sa 320D N47 jedinicom izuzetnog kvaliteta i testiranog standardnog motora. Ako se odlučite za neku od ovih generacija BMW automobila, osigurajte da je njihva servisna istorija dobra.

Šasija E90 serije je savšrena, ali ukoliko ste spremni da potrošite nešto više novca, novije F30/F31 generacije o kojima smo nedavno pisali donose još bolji kvalitet. Dodatno, svi vlasnici F30 320D modela potpuno su zaljubljeni u svoje mašine, jer one poseduju dobre modele sa niskim troškovima odžavanja, tako da ih je veoma teško prodati. Ovo je verovatno opcija sa najboljim vozačkim iskustvom pri dobroj ceni.

Volvo v70 III 2008- D5

blank
Foto: autoexclusive.rs

Kvalitet automobila švedskog proizvođača zasniva se na savršenim šasijama i motorima. Veoma su kvalitetni i uglađeni prilikom vožnje, takođe. Ukoliko želite benzinske motore, morate znati da je većina njih u modelima Volvo kreirana od strane kompanije Ford, ali uprkos tome, motori sa najviše preporuka zapravo su D5 dizel linije.

Ljudi savetuju izbor modela prema ličnom cenovnom opsegu, ali po pitanju šasija tipa III, stručnjaci preporučuju modele od 2008. godišta na dalje. Druga generacija je odlična ukoliko tragate za nešto jeftinijom opcijom. I u slučaju Volvo automobila, polovnjaci ove kompanije donose vam savšeno vozačko okruženje u razumnim cenovnim okvirima.

Subaru Legacy 4rd Generation 2003-2009 2.5i

blank
Foto: autoexclusive.rs

Subaru je poznat brend po visokim statističkim ocenama i izuzetno izdržljivim modelima. Možda automobili ove kompanije ne donose neke od najviših vozačkih karakteristika prethodno pomenutih modela, ali ukoliko pitate bilo koga, oni su odlični prema cenama sa kojima dolaze.

Danas je moguće kupiti odličan Subaru za relativno niske novce, dok su 2.0-2.5i bokser motori izvanredna opcija u ovom slučaju. Kada je reč o agregatima, benzinske linije su ovde uvek bolji izbor od dizela. Subaru donosi izuzetno izdržljive modele i razumne cenovne opsege na tržištu polovnjaka.

Škoda Octavia 2004-2012 2.0 TDI

blank

Na kraju liste pet najboljih polovnjaka za ovu godinu, vraćamo se u nemačko dvorište. Sa identičnim šasijama Volkswagen Golf linija i istim motrima ove grupacije, koji u Skoda modelima dolaze sa nižom cenom, bilo bi pogrešno reći da je ovo loš model automobila u datom cenovnom opsegu.

Moguće je pronaći veoma dobre polovne Octavia modela po niskim cenama, a ukoliko je ovaj automobil vaš izbor, izaberite ga prema generaciji i godištu u skladu sa vašim budžetom, dok je veoma važno naglasiti da su sve šasije na linijama iznad 2004. godine podjednako izuzetne. Po pitanju motora, stručnjaci izdvajaju 2.0 TDI jedinice, ili bilo koju drugu seriju koja poseduje istu izvanrednu ekonomičnost i izdržljivost.

Izvor: autoexclusive.rs