fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Najbolji nemački automobili u istoriji!

Nemačka je bez dileme jedna od najplodnijih nacija na svetu kada je o automobilskoj industriji reč.

Nemci su iznedrili neke od najboljih i najbriljantnijih automobila u istoriji, a pred nama je lista svega onog najboljeg što nosi „Made in Germany“ oznaku:

Alpina B3

Alpina B3 je kreirana u okviru svake generacije BMW-a serije 3, s tim što je uvek dodavano nešto više od pukih performansi. Sve je započelo s B3 2.7, baziranom na E30 seriji 3, a od tada do danas, B3 čine suptilnu alternativu M3 modelima.

blank
Foto: vrelegume.rs

Ono što je Alpini uspevalo je da kupcima pruži unapređenje stvari koje BMW nije uradio. Ko je želeo da kupi M3 Touring koji nije bio u ponudi, tu je uskakala Alpina da ispuni želje.

Audi R8

Kao i u slučaju prvobitnog TT-a, Audi je uzeo u ruke konceptni automobil i transformisao ga u serijski. Osnovu za nastanak R8 je činio Le Mans koncept, a serijski primerak nije izgledao mnogo drugačije. Njegov dramatičan stajling ga je stavio naspram Porschea 911, a stekao je reputaciju jednog od najupotrebljivijih superautomobila, budući da je njegov prvobitni 4,2-litarski V8 bio sasvim pogodan za svakodnevnu eksploataciju.

blank
Foto: vrelegume.rs

R8 V10 mašinu deli s Lamborghinijevim pulenima, Gallardom i Huracanom, a u ponudi je nakratko 2015. bio R8 e-tron, čisto električna verzija. Međutim, proizvedeno je manje od 100 primeraka.

BMW 2002

BMW je s 1502 i 1602 svet upoznao sa svojim malim limuzinama, ali je 2002 bio taj koji je postavio standarde za one koji su usledili (čitaj „seriju 3“). Sa 100 ks iz 2,0-litarskog motora, 2002 je mogao da pujuri preko 160 km/h, u vreme kada je većina rivala jedva mogla da „dobaci“ do 145 km/h.

blank
Foto: vrelegume.rs

Zatim je na scenu stupio čuveni 2002tii sa 130 ks, direktnim ubrizgavanjem goriva i maksimalnom brzinom od 193 km/h. Zatim ga je nadmašio Turbo, koji je ostao raritet, nudeći potentnih 170 konja i sklonost ka bočnom proklizavanju.

BMW E30 M3

Ne samo što je jedan od najboljih nemačkih automobila u istoriji, već je ovaj prvi M3 pomogao da se definišu (automobilske) osamdesete godine. Pristigao je s „nabubrelim“ lukovima točkova, niskim stavom i potpuno drugačijim uglom zadnjeg stakla u odnosu na standardnu seriju 3 s dvoje vrata.

blank
Foto: vrelegume.rs

Sport Evolution je bio ultimativni E30 M3, s 238 ks iz 2,5-litarskog motora. Napravljeno je samo 600 primeraka ovog modela.

Melkus

Osnivač kompanije, Hajnc Melkus, zaslužuje sve pohvale što je uošte uspeo da napravi bilo koji od elegantnih RS1000 kupea pod komunističkim režimom u Istočnoj Nemačkoj. Koristeći trocilindarski, 1,0-litarski dvotaktni motor iz Wartburga, firma je uspela da sklopi 101 RS1000, a kreirala je i jednosed za Formulu Junior, koristeći istu mehaničku bazu.

blank
Foto: vrelegume.rs

Melkus je prekinuo proizvodnju 1986., ali je reformu kompanije napravio Hajncov sin, Peter, 2006. godine, da bi u ponudu stavio RS2000 između 2009. i 2012. godine.

Mercedes-Benz SL

Možemo odabrati bilo koju eru Mercedesa SL i pronaći razloge da ga proglasimo jednim od najboljih nemačkih automobila. Model R107 iz 1971. pruža posebno ubedljive argumente, ali bismo ga svakako stavili naspram R230 iz 2001. koji je vrhunski SL. Njegov izgled nije ostario, i dalje je odličan za vožnju, a SL55 AMG je brži nego što će vam ikada biti realno potrebno. Dodajmo i sklopivi metalni krov i dobijamo vrhunski kabriolet/kupe.

blank
Foto: vrelegume.rs

SL65 AMG Black Series iz 2008. koristio je twin-turbo V12 motor od 661 ks, mase 250 kg manje od SL600 i mogao je maksimalno da pojuri do (elektronski ograničenih) 320 km/h. Nova generacija SL-a je upravo predstavljena i trebalo bi da je vidimo na putevima 2022. godine.

Porsche 356

Prvih 49 Porscheea 356 je napravljeno u Gmindu u Austriji, ali ovaj mali sportski automobil je neraskidivo povezan s Nemačkom i svojim kreatorom, Ferijem Poršeom. Skromne snage u većini varijanti, 356 se oslanjao na malu masu, aerodinamiku i vrhunsko upravljanje kako bi pobedio konkurenciju. Uspeh u SAD pružio je kompaniji finansijsku stabilnost, a 356 je postavio smernice dizajna za 911, koji ga je nasledio.

blank
Foto: vrelegume.rs

356 je nastavio da se proizvodi zajedno sa 911 do 1965. godine, jer su neki kupci i dalje želeli izgled ranijeg automobila i manji motor.

Ruf CTR

Pomenite naziv „Yellowbird“ i svaki entuzijasta kojem benzin teče u žilama će tačno znati o kom automobilu i video snimku govorite. Ruf CTR je postao poznat po filmu o jarko žutom pulenu kompanije, koji je „maltretirao“ sve živo na Nirburgringu. Odmah je stvorio legendu i zacementirao Ruf kao ozbiljnu tjuning kompaniju.

blank
Foto: vrelegume.rs

Originalni CTR je imao 3,4-litarski, turbomotor s 463 ks, ali je bio zasnovan na 3,2-litarskoj Carreri, a ne na 911 Turbo. To je bilo zato što je baza 3.2 bila lakša i aerodinamičnija.

Volkswagen Golf

Podrazumevani izbor za mnoge vozače. Lako je uvideti i zašto, budući da je Volksvagen Golf dosledno evoluirao u smislu da zadovolji potrebe i želje širokog spektra vozača. Bilo da se radi o jednostavnom porodičnom prevozu, hot heču, kabrioletu ili visokoperformantnoj „zujalici“, Golf sve to pruža, na vrlo dobar način.

blank
Foto: vrelegume.rs

Prvi Golf kabriolet je ostao u proizvodnji do 1993. zbog previsokih troškova konvertovanja Mk2 hečbeka u model s otvorenim krovom. VW u Južnoj Africi je takođe nastavio da pravi Mk1 Golf, nazvan Citi Golf, sve do 2009.

Nastaviće se…

Izvor: VreleGume.rs