fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Najbolji mali automobili za grad!

Jedan od najvećih izazova auto industrije jeste da se napravi mali, ali kompaktan i praktičan automobil za grad. Ovi automobili su sve traženiji, posebno među mladima koji žive u većim gradovima. Potrebno je da ovaj četvorotočkaš bude praktičan, ekonomičan, da ima manju potrošnju goriva i da je lak za parkiranje. U ovom tekstu ti donosimo kratak pregled i predlog najboljih malih automobila za grad.

blank
Foto: moto.pl

Volkswagen Up!

Svi vrlo dobro znaju da su Volkswagen automobili dosta pouzdani i kada dođe do kupovine automobila mnogi će vam preporučiti da određeni model Volkswagena i kupite. Kao najbolji mali gradski automobil izvaja se model Volkswagen Up! Iako ovaj model ima malu karoseriju, on je poprilično praktičan, udoban, ima odličan motor, kao i menjač. Takođe, veoma je privlačnog izgleda i odlično je opremljen. Može da posluži kao automobil i porodicama, jer je sam unutrašnji prostor dosta prostran, a gepek je zapremine čak 250l. Još jedna od karakteristika ovog modela jeste ta da na auto-putu može da dostigne čak 165 km/h, a na 100km troši oko 4,5l, što je poprilično štedljivo, piše portal sasomange.rs.

Nissan Micra

Kao predlog odličnog malog gradskog automobila za početnike izdvaja se Nissan Micra. Prema dizajnu, mnogi će na prvu reći da će ovaj automobil više da biraju žene, ali njegove performanse ukazuju na to da je u pitanju jedan izvrstan gradski automobil. Odlikuje ga velika pouzdanost, dobro upravljanje i menjanje brzina, kao i lakoća parkiranja. Zapremina prtljažnika je 240l, što je poprilično solidno jer ima pokretna, odnosno klizna zadnja sedišta.

Fiat 500

Mnogima omiljena marka automobila jeste i Fiat, a kao najbolji mali gradski automobil tu se izdvaja njihov model 500. Njegovi kvaliteti su mnogi – lako je upravljiv, stil vožnje mu je poseban i karakterističan za Fiatove modele, a dizajn, posebno enterijera, je ono što posebno oduševljava kupce. Prtljažnik mu je nešto manje zapremine, odnosno 185l, ali pred svim ostalim njegovim prednostima, ovo je zaista zanemarljiva stavka.

Toyota IQ

Sinonimi Toyota automobila jesu velika pouzdanost, izdržljivost i bezbednost, a ista situacija je i sa njihovim malim gradskim modelom IQ. Iako je ovaj automobil dosta mali, može da preveze ukupno četiri putnika, što je dva više u poređenju sa Smartom. Gepek može da mu primi do 32l, a na auto-putu ovaj mali gradski automobil može da razvije brzinu čak i do 150 km/h. Pored toga, dizajn mu je karakterističan za Toyota automobile i dosta je inovativan, a materijali su poprilično visokog kvaliteta.

Citroen C1

Super izbor kada su gradski automobili u pitanju jesu i modeli Citroena, pogotovo Citroen C1. Ovaj model odlikuje pouzdanost u vožnji i ekonomičnost – troši 4,5l na 100km. Održavanje ovog modela nije skupo, a i retko se dešava da se pokvari. Takođe, veoma je lako uparkirati ga i orijentisati se u njemu, što doprinosi tome da bude jedan od najboljih malih automobila za grad.

Smart Fortwo

Marka Smart odličje je jednog urbanog životnog stila, koji je namenjen isključivo za dve osobe. Model Smart Fortwo dužine je svega 2,7m, a u zavisnosti od modela, zapremina prtljažnika varira od 220 do 260l. Dostupni su modeli i sa manuelnim i sa automatkim menjačem, koji se preporučuju za vožnju po gradu. Važna stavka je da svog Smarta redovno održavate, kao i da ga ne vozite na dužim relacijama i putevima, posebno da ga ne vozite auto-putem.

Izvor: sasomange.rs