fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Najbolji i najgori TDI motori

TDI motori, tj. dizeli VW grupacije, jedan su od najpopularnijih motora na našim prostorima, i u polovnim i u novim automobilima. Predstavljamo najvažnije od njih, ukazujući na one koje su vredni pažnje, kao i one verzije koje bi trebalo izbegavati.

blank
Foto: volkswagen-newsroom.com

Volkswagen je proizvodio i nastavlja proizvoditi mnoštvo različitih verzija dizelskih motora koji se koriste u automobilima marki poput VW, Skoda, Audi, Seat, Porsche, piše portal automobili.ba.

Motor 1.9 TDI prešao je u legendu, koji i danas radi pod haubom mnogih automobila koji se voze: VW Passat, Škoda Octavia, Audi A4.

Tokom godina dolazilo je do problema: pokazalo se da su neke verzije TDI motora zahtevale hitne i skupe popravke.

Nekad su pod haubom brujali dizelaši! Sećate li se famoznog 1.5D iz Francuske? Ili 1.9D iz Nemačke? To su bili praktično neverovatni motori koji su emitovali više zagađenja nego fabrički dimnjaci, ali trošili su malo goriva i bili izuzetno izdržljivi. Kasnije su se stvari zakomplikovale. Svi su tražili više snage, manje štetnih emisija, i još veće uštede.

Proizvođači zadovoljavaju ove potrebe, ali cena za to je sve veća radi složenosti motora, a samim tim, dolazi do veće stope kvarova i povećanja troškova popravke. Ovo je samo jedan od razloga da pre nego što kupimo npr. polovni Passat TDI, ipak se malo unapred informišemo i pročitamo koji su Volkswagenovi agregati vredni pažnje, a koje je bolje zaboraviti. Ovo su važne informacije, jer se TDI motori nalaze ne samo u Golfovima i Passatima, već i u Škodi, Seatu, Audiju, pa čak i u Porscheu.

1.9 TDI – Nemačka legenda

Uprkos neumoljivoj prolaznosti godina, ovaj motor se i dalje često nalazi u mnogim polovnim automobilima. Proizvodi se od 1991. godine i više puta je modernizovan. Korišćen je u nekoliko desettina modela u varijantama snage od 75 do 160 KS, sa rotacionom pumpom ili sa brizgaljkama za ubrizgavanje. Bio je glasan, ali izdržljiv, ekonomičan i jeftin za popravljanje. Njegova prva verzija (90 KS) pojavila se 1991. godine u Audiju 80, kasnije je ugrađena u Golf III, a potom u raznim varijantama, ugrađena u mnogo različitih modela.

Kada je u pitanju pouzdanost, motori sa rotacionom pumpom od 75, 90 i 110 KS su najbolji. Varijante od 90 konja čak su dostigle i 500.000 km. Novije verzije motora 1.9 TDI bile su složenije, pa je verovatnoća oštećenja narasla.

Motor 1.9 TDI možete naći u: Audi 80, A3 I i II, A4 I i II, A6 I, Seat Ibiza II, III i IV, Cordoba I i II, Leon I i II, Toledo I, II i III, Altea, Alhambra I, Škoda Fabia I i II, Octavia I i II, Superb I i II, Roomster I, Volkswagen Polo III i IV, Golf III, IV i V, New Beetle, Passat III, IV i V, Bora, Jetta, Touran, Sharan, kao i u Ford Galaxyu I.

Napomena: u ovoj uglednoj porodici ipak postoji jedna crna ovca. To je 1.9 TDI motor sa kraja proizvodnje, označen kao BXE. Ovaj uređaj ima 105 KS i oznaku PD. Ispada da su ušteda u proizvodnji i potreba da se konstrukcija prilagodi novim propisima o emisijama izduvnih gasova učinili ovaj 1.9 TDI izuzetno ishitrenim. Vozač prvo čuje lagano kuckanje ispod poklopca motora, trenutak kasnije motor se zaustavlja. Pogled ispod haube, motor je poprskan uljem. Bliži pregled otkriva razlog, klip je probio blok, a motor je pogodan samo za otpad.

2.0 TDI – čuvajte se ranih verzija!

blank
Foto: auti.ba

Ovaj motor debitovao jr u Volkswagen Touranu 2003. godine, ali njegove se verzije mogu naći i u automobilima drugih marki: Jeep, Mitsubishi, Dodge. Danas se može reći da je ovaj motor toliko popularan kao i poznati 1.9 TDI. Može imati uzdužni ili bočni raspored, osam ili šesnaest ventila, pumpe za ubrizgavanje ili zajedničko ubrizgavanje (od 2007).

Verzija sa Common Rail ubrizgavanjem, se prodaje od kraja 2007., kada je Volkswagen odlučio da uvede mnogo modernije rešenje. Štaviše, sjajno funkcioniše u svakodnevnoj upotrebi i odlikuje ga mnogo bolja radna kultura. Ovaj motor je prilično dinamičan. Uostalom dolazi u jakim verzijama od 140 do 240 KS!

Napomena: problemi se javljaju kod modela od 2003 do 2007 godine. Većina problema počinje da se pojavljuje posle pređenih 100000 – 120000 km. Dosta problema je u skladu sa onima od kojih pate najmoderniji dizeli, ali ima i onih koji su tipični za verzije 2.0 TDI . Pucanje glava motora kod verzije sa 16 ventila. VW je uveren da se izborio sa ovim problemom na kraju 2006. Još jedan tipični problem 2.0 TDI su problemi sa pumpom za ulje, kod obe verzije, kod verzije uljne pumpe sa lancem dolazi do istezanja lanca, a kod verzije sa šestougaonom osovinom, šestougaona osovina se zaokrugli. Sumnja se da je razlog problema sa pumpom, što isti progon koristi i balans osovina motora, koja pravi glavno opterećenje. Simptomi kvara na uljnoj pumpi su: nedostatka podmazivanja, paljenje lampice pritiska ulja na instrument tabli i zveckanje iz okoline kartera (za verziju sa lancem). Simptomi grubi rad motora , gubitak snage motora, motor sa sistemom ubrizgavanja pumpa-dizna. Kvar dizne je najčešće problem, potrebna popravaka ili zamena dizni. Postoje dve vrste ubrizgavanja jedinica – Bosch i Siemens.  Naravno, radi se o modelima od 2003. do 2007. U kojim modelima možemo pronaći 2.0 TDI PD? To su: Audi A3, A4 i A6, Seats Altea, Toledo i Leon, Skoda Octavia i Superb, kao i Volkswagen Golf, Passat, Touran i Sharan. Izvan VW grupe su: Mitsubishi Outlander, Jeep Compass, Dodge Avenger i Caliber.

2.5 V6 TDI – bolje izbegavajte!

2.5 TDI V6 motor je predstavljen u Audi A6 C5 1997. 2.5 V6 TDI motor impresionira svojim performansama i tihim radom. U zavisnosti od verzije motor ima snagu od 150, 155, 163  i 180 KS i pruža odlične performanse. U danima njegovog debija bio je veoma moderna jedinica, prvobitno korišćen u Audi A6 i A8, zatim na Audi A4 i Vw Passat-u, i na kraju Škoda Superb. Opremljen je turbinom promenljive geometrije i direktnim ubrizgavanjem goriva.

Napomena: Nedostaci 2.5 TDI motora su se pokazali već posle nekoliko godina rada: sistema za podmazivanje, sistema ubrizgavanja (što se može popraviti), ECU motora i na kraju zupčasti. 2.5 V6 TDI motor ne može se nazvati savršen. Bosch sistem ubrizgavanja je takođe davao povoda za žalbe na 2.5 V6 TDI motor. U praksi, kvarovi 2.5 TDI motora su otkriveni veoma brzo. Od početka je bilo problema sa fabričkim parametrima ubrizgavanja, razlozi su bili različiti. Jedan od njih je kvar pumpe za gorivo, u njoj problemi sa upravljačkom elektronikom i magnet prilagođavanja doze goriva. Radijalna distributer pumpa je više osetljiva na nečistoće u gorivu od aksijalne pumpe. Iz tog razloga, tu su vrlo često mehanička oštećenja.

U kojim modelima možemo pronaći 2,5 V6 TDI? Tu se ubrajaju: Audi A4, A6 i A8, Skoda Superb i Volkswagen Passat.

1.6 TDI – veoma uspešan motor!

Neki imaju rezerve oko 1.6 TDI motora, posebno u pogledu njegove najslabije verzije. Radi se o karakteristikama obrtnog momenta: ponekad je teško voziti automobil koji vozi ovaj agregat, npr. uzbrdo. Problem je u vrlo malom obrtnom momentu pri malim brzinama motora. Međutim, ovo je jedna od retkih bolesti ovog TDI dizela, jer u ovom slučaju govorimo o veoma uspešnom motoru koji se pojavio 2009. godine, zamenivši motore 1.4 TDI i 1.9 TDI.

Motor 1.6 TDI dostupan je u verzijama sa 75, 90, 105 KS, a od 2014. takođe sa 110 i 120 KS. To je ekonomična i moderna jedinica, koja osim komentara na početku teksta, savršeno funkcioniše u svakodnevnoj upotrebi: ne troši mnogo (čak i u proseku 5 l / 100 km), a performanse su joj zadovoljavajuće.

Njegove karakteristike su trajnost i pouzdanost. Treba naglasiti samo probleme sa brizgaljkama, posebno kad se radi o gorivu lošeg kvaliteta. Regeneracija je moguća, a simptomi problema su smanjenje snage i neravnomeran rad motora. Ostali nedostatci zabeleženi u statistici su oštećenja u filtru čestica (zavisi o načinu na koji se koristi) i turbopunjaču (vrlo retko). Ukratko, 1.6 TDI motor je izdržljiv.

1.6 TDI jedinica dostupna je u modelima kao što su: VW Polo V i Golf VI (90 i 105 KS verzije), Caddy (102 KS), Golf VII i Sportsvan (110 KS), Passat B6 (105 KS), Skoda Fabia II (75 , 90 i 105 KS), Skoda Octavia II (105 KS), Audi A1 (90 i 110 KS), Seat Ibiza IV (90 i 105 KS).

Izvor: automobili.ba