fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Najbolji Ferrari automobili svih vremena

Samo ime Ferrari je ušlo u legendu, a automobilska industrija bez njega ne bi bila to što danas jeste. Od prvih modela do danas, ređali su se razni modeli od kojih su neki ušli u i storiju, a neki u garaže najvernijih i verovatno najbogatijih kolekcionara automobila. Predstavljamo vam modele koji su godinama nastajali u “radionici” brenda čije je ime sinonim za luksuz, kvalitet i izuzetne performanse.

FERRARI 250 SPYDER GT CALIFORNIA GWB (1960)
blank
Foto: man.wannabemagazine.com

Spyder California” predstavlja retko blago u Ferrari kolekciji, zato što je napravljeno samo 50 ovakvih automobila. Nastao je na zahtev jednog uticajnog trgovca iz Los Anđelesa, kome je Ferrari izašao u susret i odgovorio na njegove zahteve ovim modelom.

FERRARI 250 GT BERLINETTA LUSSO (1963)
blank
Foto: man.wannabemagazine.com

Ovaj model je sigurno inspirisan luksuznim životom bogataša, pa je i napravljen da “služi” njima. Poslednji je model iz generacije 250 GT, a u njegovom pravljenju je korišćeno drvo i aluminijum, crna koža…

FERRARI 365 GTB/4 DAYTONA (1967)
blank
Foto: man.wannabemagazine.com

Ovaj model nastao je kao direktan odgovor na Lamborghini Miura, koji se smatra prvim “superautomobilom” na svetu. I dok su svi očekivali da Ferrari odgovori sa istim rasporedom motora, on je napravio drugačiji model, koji je postao popularan posebno nakon toga što ga je Don Džonson vozio u prve dve sezone serije “Poroci Majamija“.

FERRARI 308 GTS (1975)
blank
Foto: man.wannabemagazine.com

Ovo je još jedan model Ferrari automobila, koji se proslavio na velikom ekranu. Isti ovakav crvene boje vozio je Tom Selek u “Magnumu”.

F70 LAFERRARI (2013)
blank
Foto: man.wannabemagazine.com

Jedan iz linije savremenih automobila sa vratima koja se otvaraju na gore, možda je najlepši od svih iz te kategorije. Kada vidimo ovako nešto, pitamo se šta će biti sledeće što će izaći iz Ferrari radionice.

Izvor: man.wannabemagazine.com

Na našem sajtu u kategoriji „KVIZ“, zabavi se i proveri koliko dobro poznaješ omiljenu marku automobila. Klikni „OVDE“.