fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Najbolji dizel motori svih vremena i automobili u kojima se nalaze

Dizeli polako gube na popularnosti, ali ovi automobili su pravi dragulji baš zbog svojih dizel motora.

blank
Foto: Pixabay.com

Izvor: Telegraf.rs

Potražnja za dizel automboilima poslednjih godina polako jenjava usled brojnih novih regulativa, poreza i zabrana.
I dok se vozači i proizvođači kola polako udaljavaju od dizel motora, odlučili smo da izdvojimo neke od najboljih dizel autombila koji su ikada sišli sa fabričke trake.

Peugeot 405 (1988-97)/ Citroën BX Turbo Diesel (1982-94)

Oba modela imali su poznati XUD turbo-dizel motor koji je dizajnirao PSA Peugeot.

Baš zbog tog motora oba automobila su smatrana najpouzdanijim dizel vozilima tog vremena.Od predstavljanja. oba auta vrlo brzo su dobila priznanja zbog ekonomičnosti, stila i udobnosti.

Austin Montego Countryman 2.0 D (1984-95)

Možda se Montego čini kao čudan izbor, ali u pitanju je pravi britanski klasik. Countryman paket opreme pretvarao je ovo vozilui u trijumf automobilskog dizajna zahvaljujući elegantnim opcijama i udobnoj vožnji.Perkins motor od 2 litra može da se smarta jednim od najizdržljivijih i najpouzdanijih dizel motora koji su ikada napravljeni.

Land Rover Discovery 300 Tdi (1994-98)

Kao prva generacija Discovery serije, ovaj auto je postavio standard za sve koji želeluskuzan, ali izuzetno sposoban džip.

200 Tdi se smatra najboljim motorom od strane mnogih fanova, iako ima i onih koji veruju da je serija 300 rafiniranija, kao i da pruža tišu vožnju.Discovery je definitivno jedno od najboljih dizel vozila kada su u pitanju izdržljivost na teškim terenima, ali i svakodnevna vožnja.

BMW 640d M Sport (2011…)

M Sport modeli su uvek bili popularni kod svih koji vole automobile visokih performansi.

Ipak, mnogi ostanu zbunjeni kada se 640d M spoemene i kao jedan od automobila sa izuzetnom ekonomičnošću u svetu sportskih automobila.Ovaj auto bez problema može da izvuče 20 kilometara iz jednog litra goriva.

Mini Cooper SD (2014…)

Cooper SD možda izgleda slatko, ali donosi i odličnu upravljivost i osećaj sportskog auta. Ako tražite automobil koji se izdvaja na putu, Clubman je odličan izbor.Motor daje 190 konjskih snaga i ima osmostepeni menjač – uz dizajn koji može da parira bilo kom crossover modelu na tržištu.

Audi A4 1.9 TDI PD (2001-04)

Audi je imao briljantan VAG motor, koji takođe može da se nađe u mnogim Volkswagenima, Seatima i Škodama. Motor je ovaj auto činio jednim od najekonomičnijih, ali i najbržih i najpouzdanijih modela na svetu, a i dalje je izbor mnogih.Sposobnost da savršeno balansira izumeđu ekonomičnosti i performansi čini Audi A4 gotovo savršenim automobilom.

Izvor: Telegraf.rs