fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Najbolji automobili iz devedesetih godina

Osamdesete, s dostupnim „hot hečevima“, monstruoznim homologacionim specijalima i „balističkim“ superautomobilima, teško je nadmašiti, ali ako mislite da devedesete nisu na nivou zadatka, varate se.

Ovo je era u okviru koje je došlo do širokog usvajanja sistema elektronskog ubrizgavanja goriva, ABS-a i servo asistencije, što je u velikoj meri poboljšalo pouzdanost, bezbednost i upotrebljivost vozila. Ukratko, ovi automobili su dovoljno moderni da bi bili pouzdani i dostupni, ali u isto vreme dovoljno stari, sada i retki, da bi bili interesantni. Za razliku od automobila iz osamdesetih, njihovi naslednici iz devedesetih su i dalje relativno laki za pronalaženje:

BMW serije 5 (E34) (1988-1996.)

blank
Foto: vrelegume.rs

Treća generacija serije 5 je lansirana osamdesetih, ali je pravu poruku poslala 1992. kada je na scenu stupio restilizovani model. Ostaće upamćen po veoma dobroj upravljivosti i performansama, posebno voljena M5 verzija s 340 ks. Većina E34, sem osnovnih modela, raspolagala je snažnim, uglađenim rednim šestacima, dok su 530i i 540i nakon 1992. dobili V8.

Volkswagen Corrado (1988-1995.)

blank
Foto: vrelegume.rs

Još jedan model začet kasnih osamdesetih. Međutim, imao je proporcije i izgled tipičan za automobile iz naredne decenije. Konstrukciju je delio s Golfom GTI Mk2, kao i 1,8-litarske motore sa 136 i 160 ks. Potonji je zahtevao redovne zamene ulja da kompresor ne bi sam sebe „sagoreo“, što se najčešće i dešavalo.

Naravno, najpoželjniji je VR6 model s 2,9-litarskim motorom, koji je isporučivao 181 ks. Iz stanja mirovanja do 100 km/h ubrzavao je za 6,4 sekunde, što je i po današnjim merilima veoma dobro. Maksimalna brzina – 235 km/h.

BMW serije 8 (1990-1999.)

blank
Foto: vrelegume.rs

Serija 8 i dan danas izgleda sjajno. Ipak, bilo da se radi o V8 ili V12 modelu, ne treba očekivati posebno komfornu vožnju ali ni oštre vozne karakteristike, pa čak ni „sumanutu“ brzinu na pravcu, jer ne treba zaboraviti da je V12 bio težak gotovo dve tone. Status budućeg klasika mu je u svakom slučaju osiguran, dok njegova cena raste.

Toyota MR2 Mk2 (1990-1999.)

blank
Foto: vrelegume.rs

Prvi MR2 je bio svojevrsna pametna varijacija na temu briljantnog X1/9, ali je u drugoj generaciji porastao i postao teži, a njegove neuobičajene vozne osobine, posledično prisutne zbog središnje pozicioniranog motora, pokazale su se za neke kao velik zalogaj. Ipak, mnogima se dopao izgled ove Toyote, a upravljivost i opšte ponašanje su u međuvremenu popravljeni, tako da je postao veoma tražen model.

Mazda MX-5 Mk1 (1990-1997.)

blank
Foto: vrelegume.rs

Prošli su dani kada je ovaj model mogao da se priušti za „tepsiju ribe“. Ako je neko danas spreman da plati nešto više za pravi primerak, taj potez bi se u budućnosti mogao pokazati odličnim. Ovo je definitivno jedan od modernih klasika, u isto vreme jednostavan za održavanje i pouzdan kada je o eksploataciji reč.

Lamborghini Diablo (1990-2001.)

blank
Foto: vrelegume.rs

Dolazimo i do „aristokratije“. Obilje snage, „predatorske“ vozne osobine i upečatljiv izgled, učinili su Diablo ikonom devedesetih. Brojne varijante ovog V12 superautomobila (svojevremeno najbržeg na svetu), napravljene su tokom njegovog životnog ciklusa, da bi s restilizacijom 1999. bili ukinuti farovi koji su se izvlačili iz karoserije.

Bentley Continental R (1991-2003.)

blank
Foto: vrelegume.rs

Osamdesetih godina imali smo Bentleyje pogonjene turbomotorima, ali se radilo o limuzinama koji su ličile na Rolls-Royceove modele. Continental R je kombinovao turbo V8 i luksuz, koštao je malo bogatstvo i išao je „kao mećava“. Naravno, reč je o kupeu s dvoje vrata.

Izvor: vrelegume.rs / Autor: Pavle Barta