fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Najbolji automobili iz devedesetih godina (II deo)

Nakon objavljivanja prvog dela liste najboljih automobila iz devedesetih, gde su prisutni modeli koji su debitovali krajem osamdesetih i početkom devedesetih, evo i onih iz perioda između 1996. i 1999. godine.

Lotus Elise Mk1 (1996-2001.)

blank
Foto: vrelegume.rs

Ovo je model na kojem je britanski proizvođač zasnivao poslovanje u poslednje dve decenije. Predstavljen 1996., ovaj automobil je na vidiku imao novo stoleće. Mada je inicijalno raspolagao sa samo 120 ks, njegova masa od tek 800 kilograma, činila ga je izuzetno zabavnim automobilom za vožnju.

Volkswagen Passat B5 (1996-2005.)

blank
Foto: vrelegume.rs

Peta generacija Passata potiče iz vremena kada je Volkswagen nastojao da pokaže svetu da može da konkuriše i premijum markama. Delivši platformu i uzdužno postavljene motore s prvobitnim Audijem A4, posedovao je tipičan karoserijski stajling iz devedesetih, lepo skockan enterijer, nudeći u isto vreme brojne pogonske opcije.

Danas, W8 verzije su pravi rariteti, ali 1.8T s 20 ventila, VR5 i V6, gde su neki raspolagali pogonom na sve točkove, nije nemoguće pronaći.

BMW serije 3 (E46) (1997-2006.)

blank
Foto: vrelegume.rs

BMW je iznedrio seriju 3 mnogo pre dolaska E46, ali upravo ovaj model se pozicionirao kao lider u klasi kompaktnih premijum limuzina. Koliko mu je dizajn bio napredan jasno pokazuje i uticaj na neke današnje modele po pitanju karoserije i enterijera. Možda najomiljeniji M3 svih vremena.

Honda Integra Type R (1997-2000.)

blank
Foto: vrelegume.rs

Hondina ikona je danas još uzbudljivija za vožnju u poređenju s aktuelnim automobilima s turbomotorima i električnom servo asistencijom. Ovo je pojam analognog automobila s fenomenalnom „vrištećom“ VTEC mašinom i možda najboljom šasijom s prednjim pogonom ikada napravljenom. Naravno, ne čudi što joj cena raste.

Bentley Arnage (1998-2009.)

blank
Foto: vrelegume.rs

Bentleyeva verzija poslednjeg zajedničkog modela s Rolls-Royceom je inicijalno bila pogonjena 4,4-litarskim twin-turbo BMW-ovim motorom s 355 ks, da bi od 1999. mesto pronašla 6,75-litarska jedinica s 456 konja. Veći motor se smatrao mnogo poželjnijim, ali je 4.4 V8 bio agilniji i lakši za održavanje. Pristojnog kvaliteta, ovaj automobil se može pronaći za relativno normalnu sumu, ali troškovi održavanja i osiguranja mogu biti papreni.

Mazda MX-5 Mk2 (1998-2005.)

blank
Foto: vrelegume.rs

Nešto veća i zaobljenija od prvobitnog modela, i uz to mnogo snažnija i bolja za vožnju, druga generacija MX-5 je imala sve preduslove za veliki uspeh, koji je i došao. Problem može biti korozija.

Mitsubishi Lancer Evo V

blank
Foto: vrelegume.rs

S petom generacijom, koju poznavaoci japanske performantne legende nazivaju prosto „Evo“, Mitsubishijeva turbolimuzina je dobila na ozbiljnosti. Tada je ovaj automobil usvojio svoj čuveni „steroidni“ stajling s proširenim lukovima točkova, kadicama, proširenim tragom točkova, odgovarajućim Brembo kočnicama i nadogradnjon motora u vidu 375 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Izvor: vrelegume.rs / Autor: Pavle Barta