fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Na šta obratiti pažnju prilikom testne vožnje?

Kada sednete za upravljač automobila koji nameravate da kupite, usredotočite se na samu vožnju i zvukove koje proizvode šasija i pogonski sklop. Biće vremena za emocije i radovanje.

blank
Foto: automobili.ba
  • Kupujete od prijatelja ili člana porodice i mislite da će vam trebati testna vožnja? Po našem mišljenju – ne.
  • Optimalna situacija je kada sa sobom povedete na probnu vožnju nekoga ko nije emocionalno povezan sa kupovinom.
  • Pre nego što krenete na probnu vožnju, bilo bi dobro utvrditi rutu sa prodavcem.

Po pravilu ne kupujete cipele ili odeću bez isprobavanja i ne rezervišete hotel za letovanje bez gledanja fotografija i čitanja recenzija na internetu. Zato, pre nego što stavite novac na sto za polovni automobil, svakako biste se trebali provozati – bilo kao vozač ili barem kao putnik. Prodavac odbija i tvrdi da je automobil onakav kakav je viđen? Odmah odustani.

Testna vožnja je apsolutno obavezna stavka u našim uslovima. Naše tržište polovnjaka vrvi od istrošenih “leševa” sa Zapada, koji sjajno izgledaju samo na fotografijama na internetu. Uživo se obično pogoršava, a nakon pokretanja motora i vožnje nekoliko metara kupac se često pita kako je moguće da je tako lep automobil u stvari toliko dotrajao, pišu automobili.ba.

Auto od prijatelja? i šta sad!

Kupujete od prijatelja ili člana porodice i mislite da će vam trebati testna vožnja? Po našem mišljenju – ne. Bez obzira na okolnosti, radi se o probnoj vožnji koja daje najbolju sliku o tome što se događa sa datim automobilom. Ponekad se dogodi da nakon što sednete za upravljač iznenada dođete do zaključka da to nije to: neudobno sedište, ploča klima uređaja predaleko …

Dobro za vas, još gore za prodavca koji vas može optužiti za gubljenje njegova dragocenog vremena. U takvom slučaju verojatno je najbolje ništa ne reći, već reći hvala i zamoliti da pričeka dok razmislite.

“Dosta mi je amatera”, testna vožnja samo na suvozačevom mestu, dopuštam samo kupcima koji imaju gotovinu u džepu da sednu za volan, ne mogu izvesti auto sa placa – nije registrovan. Ovakve fraze se sve češće pojavljuju. Pa, testna vožnja je i dalje dobra volja prodavca, koji na to može i ne mora pristati.

I on ima pravo diktirati sopstvene uslove, jer mu je već dosadilo neprestano pokazivati ​​automobil ljudima koji ga ionako neće kupiti, već su se pojavili samo da bi se pokušali nekako ušuljati i sesti za volan.

Ali oprez: sama vožnja nije dovoljna. Prvo, vi i prodavac morate utvrditi svoja pravila: ko vozi, gde idemo, ko će biti terećen za troškove eventualne štete.

Testna vožnja? Rizik za prodavca…

Optimalna situacija je kada sa sobom povedete na probnu vožnju nekoga ko nije emocionalno povezan sa kupovinom. Takav spoljni posmatrač – u idealnom slučaju da ima osnovno znanje o automobilima – pomogao bi uočiti sve nedostatke i racionalnije ih sagledati.

Kontrola tehničkog stanja

Pre nego što pregovarate o uslovima probne vožnje, ponovno kratko pogledajte automobil. Potražite curenje, znakove agresivnih hemikalija, a ako vreme dopušta, proverite nivo ulja. Najbolje je dogovoriti se sa prodavcem kod njega kući (ili na placu) kako bi motor bio hladan pre probne vožnje. Buka motora nakon “jutarnjeg” starta i boja dima mogu puno reći o zdravlju vašeg motora. Primer: “oblak” plavog dima koji nestaje nakon nekog vremena – opasnost od oštećenja dihtunga. Napomena: nemojte mešati vodenu paru sa npr. simptomima koji prate oštećeni dihtung glave!

Ko vozi?

Privatni prodavci, naročito vlasnici skupih i brzih automobila, ne žele uvek pustiti kupca za upravljač. Ako vam je stalo do određenog automobila, nemate izbora i morate ga poštovati, ali celo vrijeme dobro pazite, jer testna vožnja na suvozačevom mestu ne daje potpunu sliku situacije. Trgovci takođe ne pristaju uvek na probnu vožnju, a ako to učine, mogu, na primer, pokušati odvratiti pažnju kupca govoreći o ugrađenom audio ili multimedijskom sistemu, stanju presvlaka ili drugim, relativno nevažnim detaljima u ovoj fazi.

Osiguranje i dokumenti

Nemojte se iznenaditi ako prodavac zatraži da pokažete vozačku dozvolu. Vi ste odgovorni za proveru potvrde o registraciji automobila, tehničke preglede i osiguranje od odgovornosti, jer je kazna za nedostatak dokumenata osoba koja upravlja vozilom u skladu sa zakonom.

Dogovorite rutu testne vožnje

Pre nego što krenete na obilazak, vredi utvrditi rutu sa prodavcem. Ako nameravate dugo voziti i temeljno testirati dato vozilo, ponudite njegovom vlasniku udeo u troškovima goriva. Ruta bi trebala imati i kratku deonicu sa lošom površinom, jer je to najjednostavniji način da se uoče kvarovi vešanja i upravljačkog sistema. Ako se prodavac slaže, ponudite da krenete deonicom autoputa.

Ugasi radio, slušaj auto

Počnite sa isključivanjem radija, a ako prodavac želi pokazati svoje sposobnosti (stalno pričati o automobilu), zamolite ih da to učine kada se vratite na plac. Proverite jesu li svetla ugašena, obratite pažnju na to kako menjač radi i kako “podiže” kvačilo (ako je previsoko, verojatno se mora zameniti). Često se vozilo prodaje pre velikog servisa! Zato se “automatik” ne bi trebao snažno trzati, iako, na primer, blagi udar pri menjanju stepena prenosa za vožnju unazad ne mora ukazivati ​​na kvar.

Proverite da automobil ne zanosi tokom vožnje i tokom kočenja. Snažno okrenite upravljač pri maloj brzini i osluškujte zvukove pomoćne upravljača. “Zavijanje” tokom vožnje ravno napred može ukazivati, na primer, na istrošenost menjača ili ležajeva, kucanje nakon gašenja motora – problem sa zamajcem. Proverite merače rashladne tečnosti i ulja (ako ih ima!).

Po našem mišljenju

Testna vožnja često je faza u kojoj se odlučuje o kupovini ili eventualno, odvoženju vozila na servis radi detaljnijeg pregleda. Zato se dobro pripremite za to i nemojte se zavaravati psihološkim igrama prodavca.

Izvor: automobili.ba