fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Na prodaju BMW 740i koji je stajao u kapsuli sa mehaničkom cirkulacijom vazduha 22 godine

Kako prenosi Jutarnji.hr, na jednom nemačkom sajtu za prodaju automobila pojavio se oglas potpuno novog BMW-a 740i (E38) iz 1998. godine.
Verovatno ćete se sada svi zapitati kako je moguće da se automobil star 22 godine prodaje pod pridevom nov? Izgleda da je danas sve moguće.

blank
Foto: Motor1

Vlasnik navodi u oglasu da je automobil kupljen 1997. godine od strane jedne starice koja je rođena 1927. godine. Nije poznato šta se događalo u međuvremenu, ali luksuzni BMW je prešao tek 255 kilometara. Ubrzo nakon toga, automobil je uvezen u garažu te zaštićen plastičnom kapsulom s mehaničkom cirkulacijom vazduha. Tako je sprečeno da i najmanje zrnce prašine „sleti“ na površinu karoserije.

S toliko malom kilometražom, snažni 4,4 litarski motor V8 verovatno se još nije ni razradio, a celokupno stanje automobila je izvanredno. Spolja je BMW ofarban u tamnozelenu boju, a iznutra je usklađena kombinacija bež kože i drvenih komponenti.

Zato ni ne čudi da je ova Serija 7 već dostigla cenu od 48.350 evra, a još je prestalo osam dana do kraja aukcijskog oglasa.