fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Muškarcima bitno da auto sija spolja, njoj unutra

Pranje, brisanje, glancanje haube i šoferšajbne, su muški poslovi, dok žene vole da usisavaju patosnice i sedišta automobila, pokazalo je istraživanje.

blank
Foto: Prestige Imports

Muškarci i žene se ne odnose isto prema automobilima. Jedna britanska studija pokazala je da muškarci uglavnom svu svoju pažnju posvećuju karoseriji, dok se dame više koncentrišu na unutrašnjost vozila.

Pranje, brisanje, glancanje haube i šoferšajbne, sve su to muški poslovi, otkriva istraživanje koje je sprovela kompanija za održavanje automobila „Halfords“.

Jedna četvrtina muškaraca pere automobil svakih 15 dana, a tek svaki četvrti redovno čisti unutrašnjost vozila, dok 17 odsto njih priznaje da to nikada ne radi.

Za razliku od muškaraca kojima je naročito stalo do spoljnjeg izgleda automobila, žene više vole da se voze u čistim kolima, pa tako 60 odsto njih usisava najmanje četiri puta godišnje sedišta i podove.

„Muškarci će rado uzeti crevo za zalivanje i deterdžent i oprati kola, ali im je usisavanje posebno mrsko“, kaže predstavnik „Halfordsa“, dodajući da žene radije peru svoj automobil u servisu.

S ozbirom na to da su njihove navike komplementarne, oni često pomažu jedni drugima.

„Muškarci bez problema pristaju da operu ženin automobil ili da joj u tome pomognu. Žene su, pak, srećne da mogu da daju svoj doprinos tako što će proći ususivačem ispod sedišta“, zaključuju u „Halfordsu“, ističući da je po sredi odličan timski rad.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *