fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Musk priznao da bi projekat Cybertrucka mogao da propadne

Izvršni direktor Tesle Elon Musk rekao na Twitteru da „uvek postoje neke šanse“ da će budući Cybertruck njegove kompanije „propasti“.

blank
Foto: Tesla

Bez obzira na to, Musk planira da zadrži Cybertruckov „proizvodni dizajn“ gotovo potpuno isti kao i njegov show car – divovski metalni trapez. Ali takođe je rekao da ga „ne zanima“ ni jedan rizik da bi Cybertruck mogao da propadne, jer on lično voli njegov dizajn.

Napisao je, „Da budem iskren, uvek postoji šansa da Cybertruck propadne, jer je toliko različit od bilo čega drugog. Ne zanima me. Toliko ga volim čak i ako drugi ne dele moj stav. Ostali kamioneti izgledaju kao kopije, ali Cybertruck izgleda kao da su ih napravili vanzemaljci iz budućnosti. „

Događaj lansiranja Cybertrucka 2019. je izazvao pometnju zbog neobičnog dizajna vozila i jer je Musk zamolio vođu Teslinog dizajna Franza von Holzhausena da pokuša da razbije stakla vozila, što je i učinio. Von Holzhausen je bacio metalnu kuglu na jedan od prozora, iznenadivši Muska kad se staklo razbilo, iako je ostalo na mestu.

Uprkos neizvesnosti kada će Tesla početi da isporučuje Cybertruck, narudžbome su počele da se gomilaju. Musk se pohvalio da je kompanija imala 250.000 narudžbina u roku od otprilike nedelju dana od debija Cybertrucka.

Izvor: Seebiz.eu