fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Može li miris novog automobila izazvati onesvešćivanje?

Brojna proučavanja su potvrdila da miris novog automobila, koji toliko oduševljava, zapravo ima negativan uticaj na zdravlje ljudi. Ipak, da li taj miris može biti toliko intenzivan da izazove onesvešćivanje?

Izvestan gospodin, Martin Erzinger, koristi upravo ovu mogućnost za sopstvenu odbranu. Erzingeru se sudi jer je za upravljačem nepoznatog modela Mercedesa iz 2010. godine sleteo sa puta pri čemu je udario biciklistu, a potom se zaustavio u betonsku prepreku.

Prema izveštaju forenzičkog specijaliste, do nesreće je došlo jer se Erzinger onesvestio za upravljačem pod uticajem opojnih mirisa, a njegov advokat će to pokušati da dokaže na sudu.

blank
Izvor: https://www.caricos.com

Valja napomenuti da su naučnici u nekoliko navrata potvrdili da se spajanjem različitih materijala od kojih se izrađuju automobilske komponente poput meke plastike, tepiha i lepka, posebno dok je vozilo novo, oslobađaju gasovi poput benzena i formaldehida koji su dokazano kancerogeni i mogu dovesti do fizioloških reakcija poput glavobolja, bola u grlu i mučnine.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *