fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Manhartov BMW M8 Competition do „stotke“ stiže za 2,6 sekundi (FOTO)

Nemačka tuning kompanija Manhart vlasnicima BMW-a M8 Competition nudi opciju sa kojom mogu računati na dodatnih 198 konjskih snaga.

Iza oznake MH8 800 krije se poslednja Manhartova kreacija na temu trenutno najbržeg i najsnažnijeg proizvoda koji dolazi iz BMW-ovog M odeljenja, a Coupé M8 Competition (čiji 4,4-litarski biturbo V8 motor raspolaže sa 625 KS i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta) nakon sveobuhvatnog tretmana u Wuppertalu vozaču nudi 823 KS i 1 050 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se na obe osovine distribuira posredstvom rekalibriranog 8-stepenog automatskog menjača.

Sa dodatnim potencijalom ispod dugog prednjeg poklopca, niži i znatno bučniji od standardnog BMW-a M8 Competition, MH8 800 od 0 do 100 km/h stiže za 2,6 sekundi i razvija više od 310 km/h.

Uz poboljšane performanse stižu i nove 21-inčne felne iza kojih se kriju unapređene kočnice i KW-ovo podesivo vešanje sa kojim pod automobila može biti bliži podlozi dodatnih 30 milimetara, a „tačku na i“ stavljaju mnogobrojne karbonske karoserijske komponente i znatno otvoreniji izduvni sistem.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *