fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Maks Ferstapen prodaje svoj automobil (VIDEO)

Novi svetski prvak u Formuli 1 je pripremio pravu poslasticu za svoje obožavaoce. Svoj lični automobil će ponuditi na aukciji.

blank
Foto: Screenshot: CarNext

I pritom se ne radi o nekom automobilu u koji nikada nije ni seo, nego o autu koji je svakodnevno koristio, piše Index.hr. Očekivano, u pitanju je Honda, i to Civic Type R koji je vozio van staze. Automobil će sada biti ponuđen na aukciji putem sajta CarNext, koji ga je ponudio i pre nego što je sam automobil otkriven. U svakom slučaju, ne morate da budete detektiv da biste saznali o kom automobilu se radi.

Ponuđen je po ceni od 33.333 evra, ali ovde se verovatno radi o početnoj ceni. U tom slučaju očekujemo veliki interes i još veći konačni iznos jer sigurno postoji mnogo obožavaoca koji bi želeli da imaju ovaj delić istorije.

A tu je i humanitarna strana jer će sva sredstva biti donirana humanitarnom udruženju Wings for Life.

Međutim, sledi najveće iznenađenje. Ova Honda iz 2018. godine s 58.000 km je u mnogočemu posebna i karakteristikama prilagođena pilotu F1. Verovali ili ne, u opisu automobila piše da ima zadnji pogon. Ako nije greška, ovo bi moglo da bude itekako zanimljivo.

Recimo i da će automobil biti otkriven 17. decembra.

Izvor: Index.hr