fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Limuzina vredna 2,3 miliona eura- restaurirani Mercedes-Benz Pullman

Potpuno restaurirani primerak limuzine Mercedes-Benz W100 Pullman 600 pojavio se na tržištu tražeći novog vlasnika.

blank
Foto: Klix.ba

Radi se o limuzini predstavljenoj 1963. godine na Sajmu automobila u Frankfurtu, koja je odmah postala senzacija. Limuzina je šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka predstavljala vrhunski luksuz nemačkog brenda. Primerak specijalne limuzine koji je prikazan na fotografijama proizveden je 1975. godine za kupca iz Libana, lakiran je u antracit sivu boju, dok je unutrašnjost presvučena plavom kožom. Limuzina se sada ponuđena na prodaju po ceni od 2,3 miliona evra.

Mercedes-Benz Classic je kupio limuzinu u Malagi 2007. godine te je započeo dug i detaljan proces restauracije. Na zahtev kupca, limuzina je rastavljena i restaurirana u fabričko stanje. Karoserija je dovedena u savršeno stanje i lakirana u Mercedesovom postrojenju u Štutgartu. Šasija, motor, menjač i druge ključne komponente takođe su restaurirane.

Unutrašnjost je unikatna i napravljena specijalno za ovu limuzinu, a sadrži i neke elemente moderne Maybach serije. U ovom slučaju to znači stakleni krov, infotainment sistem s ekranom osetljivim na dodir, panel koji pritiskom na dugme razdvaja deo za vozača i putnike na zadnjim sedištima, kao i prednje i zadnje kamere za sigurnije manevrisanje.

Sedišta su dizajnirana na osnovu modernih Maybachovih sedišta te su hidraulički prilagodljiva. Zadnja imaju originalni prenosni frižider, sklopive stolove i ostavu za šampanjac. Klima uređaj je takođe unapređen.

Limuzinu pokreće 6,3 litarski V8 motor koji razvija 250KS i koji je uparen s automatskim menjačem.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com