fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Lexus predstavio koncepte svemirskih automobila

Lexus je predstavio nekoliko konceptnih vozila koja su posebno dizajnirana za lunarna istraživanja. Dakle ovi „automobili“, imali bi primenu u svemirskom istraživanju i posebno su dizajnirani za istraživanje površine Meseca.

Za razliku od lunarnih rovera koji su spori, neefektivni i skloni kvarovma, ova vozila mogla bi da omoguće brz i lak transport po Mesecu i tako nam pružiti ubrzano istraživanje koje bi nam dalo više informacija o nebeskom telu koje nas prati milenijumima.

blank
blank
blank
blank
blank
Izvor: https://www.lexus.com/

Svi tipovi vozila dizajnirani su tako da u sebe smeste astronaute, a pojedini modeli bi trebali da se kreću brzinom od 500 km/h. Ova brzina postigla bi se levitacijom, jer bi se koristilo slabo gravitaciono polje Meseca, što bi omogućilo da neka vozila bukvalno lete iznad površine.

Druga vozila bila bi u obliku sfera, a neka bi posedovale posebne gume koje bi sa lakoćom prelazile preko neravnih terena.

Za sada su ovakva vozila samo ideja i koncept i teško je reći da li ćemo ikada videti ovakve automobile na Mesecu, ali Lexus ovim projektom šalje jasnu poruku i poručuje da autokompanije mogu biti budućnost svemirskog istraživanja.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *