fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Land Rover krenuo sa testiranjem novog Defendera sa V8 motorom

Foto: Evo

Nedavno predstavljena nova generacija legendarnog britanskog terenskog automobile uskoro će se ponuditi i u kombinaciji sa V8 motorom, kojem asistira mehanički kompresor.

Trenutna ponuda motora za nedavno predstavljen novi Defender zasnovana je na četverocilindarskim i 6-cilindarskim benzinskim i dizelskim opcijama, a sudeći po fotografijama testnog prototipa koje otkrivaju četverostruke završetke izduvnog sistema, Land Rover uveliko testira Defender koji pokreće kućni 5-litarski V8 motor potpomognut sa mehaničkim kompresorom.

U britanskoj automobilskoj kompaniji priznaju da se njihov najveći i najsnažniji benzinski motor, zbog sve strožijih normi o emisiji izduvnih gasova neće još dugo nuditi u većini evropskih zemalja, pa sa Defenderom V8 primarno ciljaju na tržišta Severne Amerike i Bliskog Istoka na kojima spomenute norme još uvek nisu toliko stroge.

Očekuje se da će 5-litarski V8 motor u Defenderu (čija bi početna cena trebala iznositi oko 110 000 eura) biti neznatno slabiji od verzije koja pokreće aktuelne najsnažnije SUV-ove Range Rovera i Jaguara, ali u Land Roveru naglašavaju da će najsnažnije izdanje Mercedesove G-Klase uskoro dobiti dostojnog protivnika.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *